Skip to main content

Učlani se

Kako?

Član Sindikata pomoraca Hrvatske postaje se ispunjavanjem Pristupnice i plaćanjem članarine.

Pristupnica se može dobiti u Uredima SPH ili se može ispuniti putem naše internetske stranice.

Član Sindikata pomoraca Hrvatske se može postati i na način da SPH ima potpisani ugovor s brodarom koji usteže članarinu od plaće. U tom slučaju pomorac je punopravni član (dokazuje članstvo platnom listom), ali mu je obveza da popuni Pristupnicu kako bi se znali njegovi podaci.

Zašto?

SPH predstavlja glas dvadesetak tisuća hrvatskih pomoraca-profesionalaca koji rade u svim sektorima industrije na moru i na kopnu, uključujući unutrašnju plovidbu, velike jahte i offshore.

Mi smo ovdje za vas! Vaš sindikat, vaš glas.

Što radimo?

Kolektivno pregovaranje i zaštita prava hrvatskih pomoraca 

Sindikat pomoraca Hrvatske je sindikat pomorskih profesionalaca koji okuplja pomorce bez obzira kod kojeg brodara, pod kojom zastavom i na kojoj vrsti broda plove. Ključna djelatnost SIndikata pomoraca Hrvatske je kolektivno pregovaranje s poslodavcima o visini plaća, uvjetima rada, radnim satima da bi osigurali ugovor koji prepoznaje vještine i iskustvo članova.

Pravna pomoć

Sindikat pomoraca nudi članovima široku lepezu pravne pomoći. Kada nije moguće dati pravni savjet ili slučaj riješiti unutar SPH koriste se pojedina odvjetnička društva ili samostalni odvjetnici, lojalni Sindikatu pomraca Hrvatske, koji su specijalizirani za pomorsko radno pravo ili opće radno pravo.

Podrška

SPH ima stručnjake koji mogu dati odgovor i tumačenja ugovora, rješavati probleme neisplate plaća, diskriminacije...

Financijska pomoć i podrška

Članovi SPH imaju podršku prilikom ispunjavanja godišnje prijave poreza, rješavanje problema u svezi svjedodžbi, priznavanje plovidbenog staža te pravo na zahtjev za pozajmicu Fonda solidarnosti...

Međunarodna podrška

SPH predstavlja stajališta pomoraca na nacionalnim i međunarodnim tijelima uključujući

European Transport Workers' Federation (ETF),

International Transport Workers' Federation (ITF),

Nautilus Federation i

Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

SPH ima predstavnike u tijelima International Maritime Organisation (IMO) i International Labour Organisation (ILO) gdje se donase globalne odluke u svezi uvjeta rada, zdravlja i sigurnosti te obrazovanja pomoraca.

24-satna pomoć 

Član SPH u svakom trenutku ima na raspolaganju mogućnost kontaktiranja zaposlenika i pružanja pomoći (24 sata na dan bez obzira na vremensku razliku i luke u kojoj se brod nalazi). Zaposlenici SPH posjećuju pomorce na brodovima, učenike i studente u srednjim školama i fakultetima, održavaju kontakte s nacionalnom administracijom, nacionalnim i stranim brodarima, posrednicima pri zapošljavanju.

Podatci za uplatu članarine:
Primatelj uplate: Sindikat pomoraca Hrvatske

IBAN: HR7024020061100135811

Uplatitelj: ime i prezime člana/članice
Poziv na broj primatelja: OIB osobe za koju se podmiruje članarina
Svrha uplate: Članarina za ______ godinu

Postani član

Pridruži nam se

Član Sindikata pomoraca Hrvatske postaje se ispunjavanjem Pristupnice i plaćanjem članarine.

Online Pristupnica