Skip to main content
naše more

U Dubrovniku svečano otvorena treća konferencija "Naše more"

Treća međunarodna konferencija Naše more, u organizaciji Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, danas je svečano otvorena. Na samom početku sudionike su pozdravili pročelnik Pomorskog odjela Srđan Vujičić, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, te zamjenik izvršnog direktora Međunarodne udruge pomorskih učilišta (IAMU) Yusuke Mori. 

Sudionici iz dvadesetak država u dva će dana govoriti o izazovima u pomorskoj industriji. Danas je održana panel rasprava na temu edukacije, dok su aktualni izazovi u pomorstvu tema sutrašnjeg panela, u kojem će sudjelovati i predstavnik Sindikata pomoraca Hrvatske Romano Perić. 

Cilj Konferencije je okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili iskustva te prikazali rezultate svojih istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije.

Na otvorenju konferencije, zamjenik izvršnog direktora Međunarodne udruge pomorskih učilišta (IAMU) Yusuke Mori, uručio je pročelniku Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku certifikat članstva Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku u IAMU.