Skip to main content

Članarina

Detalji o članarini

Kongres Sindikata pomoraca Hrvatske sastao se u Dubrovniku u razdoblju od 27. do 29. travnja 2022. godine te je, sukladno članku 17., stavak 2. Statuta SPH, a na prijedlog Središnjeg odbora Sindikata pomorava Hrvatske, donio sljedeću

ODLUKU KONGRESA SINDIKATA POMORACA HRVATSKEO VISINI ČLANARINE ZA RAZDOBLJE OD 2022. DO 2027. GODINE

Članarina u sljedećem kongresnom razdoblju (2022. – 2027.) iznosit će:

 

1.     0, 5 % od bruto mjesečne plaće za pomorce i ostale članove koji primaju plaće u eurima i čije je mjesto rada u Republici Hrvatskoj,

2.     200, 00 dolara godišnje, odnosno 35 dolara mjesečno, za časnike,

3.     150, 00 dolara godišnje, odnosno 25 dolara mjesečno, za ostale članove posade,

4.     20, 00 eura godišnje za vježbenike i umirovljenike, i

5.     5, 00 eura za učenike i studente pomorskih srednjih škola, fakulteta i pomorskih odjela.

 

Ova Odluka stupa na snagu 1. siječnja 2023. godine. Sukladno članku 23., stavak 2. zadužuje se Središnji odbor SPH da, uzimajući u obzir promjene u društvu, a posebno najavljenu promjenu službene valute u Republici Hrvatskoj (s kune na eure), po potrebi donese odgovarajuće izmjene ove odluke u vrijeme između dva kongresa.

23. studeni 2015. godine

  • T6.a Središnji odbor prihvatio je jednoglasno Odluku o članstvu u Sekciji mladih. U Sekciju mladih automatikom se učlanjuju svi članovi SPH do 35 godina koji su popunili Pristupnicu. Isto se provodi i za Sekciju žena SPH. 
  • T6.b Središnji odbor SPH prihvatio je Odluku o članarini za vježbenike, studente i đake. Prema dosadašnjoj odluci studenti i srednjoškolci oslobođeni su plaćanja članarine, no kako se sredstva SPH sve više angažiraju u svrhu edukacije studenata i srednjoškolaca, uvodi se simbolična članarina za redovne studente i srednjoškolce od 10kn godišnje. Za vježbenike se uvodi godišnja članarina od 120 kn.

20. listopada 2009. godine, Šibenik

  • Središnji odbor Sindikata pomoraca Hrvatske je na prijedlog Izvršnog odbora 20.10.2009 godine donio odluku da se članarina SPH za pomorce i ostale radnike koji plaću primaju u kunama smanji na 0,5 posto od bruto plaće umjesto sadašnjih 1 % od 1. siječnja 2010. godine.
  • Istovremeno su donijete i odluke da se svim vježbenicima (na brodu) odnosno radnicima-pripravnicima (na kopnu) koji pristupe članstvu SPH, a u skladu s kongresnom odlukom o pomlađivanju članstva, prilikom učlanjenja naplaćuje jednokratni iznos od 50 kuna te da u slučaju kada SPH po prvi put pokreće svoje aktivnosti u nekoj kompaniji te učlanjuje u svoje redove pomorce ili ostale radnike  tada isti imaju obvezu plaćati članarinu koja će za prvu godinu u jedinstvenom iznosu biti 30 kuna mjesečno.

Postani član

Pridruži nam se

Član Sindikata pomoraca Hrvatske postaje se ispunjavanjem Pristupnice i plaćanjem članarine.

Online Pristupnica

Čitajte naše novosti