29.09.2017 Iz zemlje

Djelatnica u agenciji Jadrolinije nedavno "preko veze" zaposlena na neodređeno, toliko je sigurna u svoju političku podršku da na društvenim mrežama vrijeđa djelatnice Jadrolinije koje već desetak godina rade na ugovore na određeno. Stvar je eskalirala do te mjere da nam radnici Jadrolinije šalju mailove i žale se na bahato ponašanje spomenute djelatnice za koju ističu i da je osuđena prevarantica. - Provjeravaju li se uopće osobe koje se zapošljavaju jer ovakvo ponašanje šteti i ugledu kompanije, stoji u pismu. Gotovo za svaki posao danas se traži potvrda o nekažnjavanju, ali očito da u Jadroliniji to nije slučaj jer, nedavno zaposlena gospođa, iza sebe ima nekoliko optužbi, te nekoliko sudskih postupaka u tijeku piše www.antenazadar.hr.

Nadamo se da će nova Uprava Jadrolinije znati stati na kraj ovakvom ponašanju i nepravdi.

Podsjetimo, neposredno pred odlazak bivše Uprave,  u Agencijama Jadrolinije u zadarskom području zaposlene su ugovorom o radu na neodređeno vrijeme djelatnice koje su prvi radni odnos u Jadroliniji zasnovale pred dvije godine. Sindikatu pomoraca Hrvatske obratilo se šest djelatnica koje u Jadroliniji preko ugovora na određeno vrijeme rade već desetak godina i koje su ovakvim postupanjem sada bivše Uprave oštećene.

Sindikat pomoraca Hrvatske zatražio je hitan sastanak oštećenih djelatnica i Uprave Jadrolinije kako bismo riješili ovu nepoštenu situaciju.