21.12.2017 Iz zemlje

Izvor: www.sssh.hr

Dosadašnji v.d. predsjednik Sekcije mladih SSSH Ivan Juričević (Sindikat pomoraca Hrvatske, tajnik Sekcije mladih SPH) novi je predsjednik Sekcije za sljedeće dvogodišnje mandatno razdoblje.
Odlučili su tako delegati jučerašnje Skupštine Sekcije mladihSSSH, koji su izabrali i  novu potpredsjednicu - Anu Peršun(Sindikat prometa i veza Hrvatske), te izvršnu tajnicu Nediljku Buklijaš (Savez samostalnih sindikata Hrvatske). Izabrani su i članovi Izvršnog odbora.

U radu Skupštine sudjelovali su mladi sindikalisti iz deset sindikata udruženih u SSSH - Sindikata pomoraca Hrvatske, Sindikata prometa i veza Hrvatske, Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Sindikata inženjera i tehničara šumarstva, Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata, Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Sindikata EKN-a Hrvatske, Sindikata PPDIV-a Hrvatske i Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Među prioritetima budućeg djelovanja naglasili su učlanjivanje mladih u sindikat i njihovo uključivanje u sindikalne aktivnosti, prikupljanje podataka o učlanjenosti mladih u udruženim sindikatima, širenje svijesti o značenju sindikata, suradnju s nevladinim udrugama, udrugama civilnog društva i studentskim organizacijama, integriranje Sekcije u rukovodeća tijelaSSSH, aktivno sudjelovanje u radu SSSH prilikom osiguravanja mladih u slabijem položaju na tržištu rada, te stvaranje kvalitetne regionalne i međunarodne suradnje.

Delegatima Skupštine obratio se i predsjednik SSSH Mladen Novosel govoreći o stanju na sindikalnoj sceni i aktivnostima SSSH. Informirao ih je i o proširenju usluga pružanja pravne pomoći SSSH, te podsjetio na značaj sindikalnoga povjerenika, kao prve osobe iz sindikata s kojom je član u doticaju. Temeljem iskustva sa sindikalnim povjerenikom član stječe sliku o sindikatu.

Skupština je imala i svoj neformalni dio rada, koji je prethodio formalnome. Kroz upoznavanje, moderiranu raspravu i timski rad okupljeni su se bavili izazovima sindikalnog organiziranja mladih, djelovanjem i aktivnostima Sekcije mladih SSSH u prethodnom razdoblju, kao i planovima za sljedeće mandatno razdoblje. Poseban je naglasak bio na novome modelu organiziranja Sekcije mladih SSSH, izboru novih aktivista te ulozi koju će imati u djelovanju Sekcije na razini SSSH.