28.01.2016 Iz svijeta

Jučer je izvršen napad na tanker “Pomer” iz flote Uljanik Plovidbe, na sidrištu luke Kandla u Indiji. Iz Uprave Uljanika potvrđuju navode uz ispravku, naime nije bilo riječi o piratima, već se radi o lopovima koji su se na brodu zadržali svega 20-ak minuta. Prenosimo vijest:

Nitko od članova posade nije ozlijeđen u napadu pirata na tanker “Pomer” iz flote pulske Uljanik Plovidbe, koji je u noći sa srijede na četvrtak izvršen na sidrištu luke Kandla u Indiji, potvrdio je Hini direktor Uljanik PlovidbeDragutin Pavletić.

Nitko nije ozlijeđen

“Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova”, kazao je Pavletić.

Pirati naoružani hladnim oružjem

Dodao je kako se napad, prema informacijama kojima raspolaže, dogodio u četvrtak ujutro oko 3 sata po lokalnom vremenu, te da su šestorica pirata bili naoružani hladnim oružjem. Napad je prijavljen vlastima u Kandli.

Pavletić je rekao i da je napad trajao dvadesetak minuta, a nakon što je uključen alarm napadači su pobjegli.

Riječ je o tankeru za prijevoz naftnih derivata i kemikalija, koji je izgrađen 2011. godine, a posada broda broji 22 člana. Brod nakon Indije nastavlja put u Singapur.

izvor: http://www.telegram.hr/