03.10.2012 Iz svijeta

Šest članova posade je uhićeno na dva broda koja su se sudarila u vodama Hong Konga u ponedjeljak navečer, ostavljajući za sobom 37 poginulih žrtava tragedije.
"Policija je uhitila šest osoba popodne. Oni su pod istragom za ugrožavanje tuđih života na moru ", ministar sigurnosti Lai Tung-Kwok izjavio je jučer.

Trideset i sedam osoba je poginulo, a mnogo je ozlijeđeno kada se u ponedjeljak navečer putnički trajekt Lamma IV sa 124 putnika sudario s drugim trajektom na obali Lamma Islanda, jugozapadno od Hong Konga, u jednoj od najgorih pomorskih nesreća Hong Konga.
Putnički trajekt Lamma IV je potopljen brzo te je potonuo prije nego što su mnogi putnici bili u mogućnosti staviti prsluk za spašavanje.
Osvrćući se na tragediju u Hong Kongu, tajnik pomorske sekcije u ITF-u, Jon Whitlow dodao je: "Ovo je tužan gubitak života, svi moramo razmišljati o onima koji su pogođeni istim. Žalimo što su članovi posade sa oba broda uhićeni. Prioritet nam mora biti što prije otkriti što je uzrok tragedije."