14.02.2013 Iz svijeta

Dok su se tri remorkera borila s vjetrom i olujom danas ujutro, uspjeli su odvući brod Carnival Cruise Line Triumph polako prema luci u Mobile, Alabamu, a jedini ozlijeđeni putnik je prevezen i oporavlja se u Austinu, Teksas. Brod koji je u velikoj mjeri bio bez struje od nedjelje kada je izbio požar u pogonskom sustavu ostavljajući Triiumph u nemogućnosti daljnje plovidbe, bez struje, grijanja i hlađenja. Brod je napustio Galveston u četvrtak s 3142 putnika i 1086 članova posade te je trebao krenuti na četverodnevno krstarenje na Karibe.

Sindikat pomoraca Hrvatske je u kontaktu s brodarom, te je zasada poznato da je na brodu prisutno najmanje troje hrvatskih pomoraca.
Međutim, brod za krstarenje na 14 katova, dugačak čak 280 metara plutao je bespomoćno u Meksičkom zaljevu oko 150 milja od obale poluotoka Yucatan dok tegljači nisu uspjeli doći do njega.
Posljednja poznata lokacija broda bila je oko 108 nautičkih milja južno od luke Mobile gdje se očekuje doći danas popodne.
Kompanija Carnival je objavila da je otkazano 12 dodatnih plovidbi na Triumphu od 21. veljače do 13. travnja ove godine.