08.11.2012 Iz svijeta

Pet članova posade se ugušilo udisanjem otrovnog plina iz komore na LPG brodu. Jedan član posade uspio se spasiti od tragedije, nakon što je prevezen s broda na inicijativu indijske mornarice, ali njegovo stanje je kritično. Brod u pitanju je MV Maharshi Krishnatreya, indijski tanker u vlasništvu privatne tvrtke Varun Shipping Company.

Indijska mornarica primila je poziv u pomoć iz brodarske kompanije zbog nesreće na brodu MV Maharshi Krishnatreya, koji je bio na putu za Ujedinjene Arapske Emirate.
Prema napisima dnevnog lista Times of India, Sea King MK 42C helikopter sletio je iz Mumbaija zbog hitne evakuacije posade s broda. Osim toga, INS Tabar, koji je u trenutku bio već na moru, bio je preusmjeren u smjeru broda s ciljem pružanja dodatne pomoći.
Indijska Obalna straža poslala je dva broda s medicinskim timovima prema brodu Maharshi Krishnatreya, koji je navodno imao ukupno 20 članova posade. Nažalost, pet pomoraca umrlo je na brodu nakon udisanja otrovnog plina prije nego što su stigli. Identitet pokojnika tek treba utvrditi.