08.07.2012 Iz svijeta

Potraga za hrvatskim pomorcem B.K.(1966.) koji je nestao u petak s kontejnerskog broda Gallia (IMO 9166651, 25.499 gt, 34.116 dwt, vlasnik Gallia Transcon Beteiligungs, manager Martime Gesellschaft iz Elsfletha, zastava Liberija)  nastavlja se, a u potragu je danas isplovio i brod Obalne straže „Andrija Mohorovičić“. U potragu je uključena i Obalna straža Italije koja područje svoje odgovornosti također pretražuje brodovima i zrakoplovima.

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) vijest o nestalom pomorcu primila je u petak oko 13.40 sati od MRCC Roma.

U petak u popodnevnim satima područje jugozapadno od Palagruže preletjela su u dva navrata zrakoplovi Obalne straže, a traganje je na isti način nastavljeno i u subotu do večeri.

Brod Gallia  koji je isplovio iz luke Limassol prema Trstu bio je na  poziciji traganja do jučer do 21 sat kada je nastavio putovanje prema Trstu.

MRCC Rijeka obavještava sve brodove koji plove navedenim područjem na pojačano motrenje, a putem Obalnih radio postaja svakih sat vremena odašilje se poruka hitnosti i upozorenje o potrazi.(mppi/dp)