08.04.2013 Iz svijeta

U norveškome glavnome gradu, Oslu, od 8. do 11. travnja 2013. godine održava se 9. europski regionalni sastanak Međunarodne organizacije rada na kojemu u izaslanstvu Republike Hrvatske, u ime udruga sindikata, sudjeluju Marija Hanževački (NHS) – izaslanica i Dijana Šobota ( SSSH) – savjetnica izaslanice.

 

Organiziran u suradnji s Vladom Kraljevine Norveške, Europski regionalni sastanak prilika je da predstavnici vlada, poslodavaca i radnika 51 zemlje europske i srednjo-azijske regije izmijene iskustva i rasprave o odgovorima na ekonomsku krizu i krizu radnih mjesta sa stajališta socijalne zaštite, socijalnog dijaloga i primjene zakona o radu.

Tijekom Sastanka održat će se niz plenarnih rasprava i interaktivnih rasprava predstavnika država i vlada, ministara rada i predstavnika međunarodnih ekonomskih i financijskih institucija.
Europski regionalni sastanci MOR-a održavaju se svake četiri godine.

Program:
http://www.ilo.org/global/meetings-and-events/regional-meetings/europe-and-central-asia/erm-9/WCMS_205935/lang--en/index.htm
Deveti europski regionalni sastanak možete pratiti i UŽIVO:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/ad/tema/internasjonalt-samarbeid-om-arbeids--og-/midtspalte/ovrig-internasjonalt-samarbeid/ilos-niende-europeiske-regionale-mote-/sendinger-fra-konferansen.html?id=721559