15.03.2013 Iz svijeta

Brod za kružna putovanja Carnival Dream sa 5.600 putnika i članova posade "zapeo" je na Karibima zbog problema s generatorom u četvrtak, mjesec dana nakon što je drugi brod iste kompanije onemogućen u požaru ostavio tisuće putnika zatočene na moru danima. Ovaj incident je novi u nizu problema, od norovirusa do nesreće na Costa Concordiji u Italiji u 2012. u kojoj je poginulo 32 ljudi.

Glasnogovornik kompanije Carnival Corp izjavio je da je brod za krstarenje Carnival Dream ostao u luci St. Maarten nakon kvara na generatoru tijekom testiranja u srijedu. Brod je bio na jednotjednom krstarenju te je trebao završiti putovanje u subotu u Port Canaveralu na Floridi.
Problem je uzrokovao privremene prekide u radu dizala i sanitarnih čvorova.
Iz Carnival Corpa napominju da je organiziran prijevoz za putnike, preko charter letova i redovnih letova na karipskom otoku, u pravcu Orlanda ili njihovom konačnom odredištu. Putnici će dobiti povrat novca u vrijednsoti tri dana putovanja i polovicu iznosa za ostatak istog putovanja. Carnival Dream je zadržan u doku, a inžinjeri rade na popravku kvara. Kompanija je priopćila da su putnici bili slobodni ili napustiti brod i otići u luku ili ostati na brodu do vremena njihovih letova.