09.10.2012 ITF/ETF

ITF i sindikati u Indiji i Šri Lanci su danas započeli prvi od dva planirana tjedna pomorskih djelovanja planiranih za 2012. U periodu od 8-12 listopada, akcije će zajednički sprovoditi timovi pomoraca, lučkih radnika i ITF inspektora u Mumbaiju, JNPT (Jawaharlal Nehru Port Trust), Goi, New Mangaloreu, Visakhapatnamu i Tuticorinu - sve uz podršku drugih luka u Južnoj Aziji.

Inspektori iz drugih luka će pomoći sindikatima u New Mangaloreu, JNPT i Goi da pošalju snažnu poruku brodarima: čak i luke u Indiji koje nisu pod nadzorom inspektora su aktivne i uvijek se bore za prava pomoraca. Po prvi put će sindikati u privatnim lučkim terminalima (Tuticorin i JNPT) sudjelovati u tjednu akcije.

Kao i obrana prava pomoraca, sindikati će opet istaknuti probleme s kojima se bore lučki radnici, poput deregulacije, privatizacije, uvjetima na random mjestu i neizvjesnost u očavunaju istog. . ITF tim će također objašnjavati ciljeve ITF-ove kampanje protiv luka pogodnosti (POC).

Tijekom posljednjih nekoliko godina, sindikati lučkih radnika i pomoraca u Indiji, koji su pridruženi ITF-u,  svojim djelovanjem su posjetivši lokalne luke pronašli mnogo brodova pod zastavama pogodnosti, potpisanih sporazuma, osigurali povratak plaće za stotine pomoraca i pomogli u pozitivnim ishodima sudskih tužbi za posade prevarene i / ili napuštene od strane brodara .

Sljedeći Južnoazijski tjedan akcije održati će se u prosincu.