04.04.2017 ITF/ETF

ITF Konferencija mladih održana je od 28. do 30. ožujka u Buneos Airesu u Argentini.

U ime Sindikata pomoraca Hrvatske na konferenciji su sudjelovali voditeljica Odjela za međunarodne poslove Dorotea Zec i Voditelj ureda Zadar, Luka Mišić.

- Raspravila su se pitanja koja se odnose na program rada Odbora mladih u razdoblju od 2017. do 2018. godine (do Kongresa ITF-a). Raspravljalo se o nastavku suradnje s FES organizacijom koja je financirala određene programe seminara i radionica za mlade sindikaliste u državama regija Azija Pacifik, Afrika i Latinska Amerika. Podupire se i dalje nastavak suradnje s tom organizacijom za sljedeće trogodišnje razdoblje (od 2018.-2020.). Općeniti dojam o navedenim radionicama je vrlo pozitivan te omogućava mladima bolje upoznavanje s radom i važnošću sindikata.

Aktivnosti vezane za projekt u Palestini se nastavlja te se i dalje pruža potpora sindikatima koji djeluju na području Palestine. Organizirano je prikupljanje sredstava na Konferenciji održanoj u Arapskom svijetu kako bi se moglo pomoći transportnim radnicima u Palestini (ITF Solidarity Fund – youth education and truck drivers project), rekla je Zec.

Cijela konferencija je bila popraćena na društvenim mrežama, a hashtag #WeAreITF na Twitteru je dosegao 979,915 klikova.

Kako je izgledala medijska kampanja možete pogledati OVDJE.

OVDJE možete poslušati radijski intervju Serene Brown, koordinatorice mladih iz Sindikata radnika Barbadosa o tome kako mladi žele pomoći u borbi za prava radnika.