13.03.2017 ITF/ETF

Sedamnaest članova posade broda Sea Honest, koji su u srpnju 2016. godine ostavljeni  bez plaće  u Alžiru, konačno se vratilo kući, sa zadovoljstvom je objavio ITF  (International Transport Workers Federation) .

ITF inspektor Mohamed Arrachedi je objasnio: "Dobra vijest je da se posada koja je dugo patila vratila kući, a još bolja vijest je će dobiti plaće koji su im dugovane. To je ukupno 151,823 američkih dolara. Njihova strpljivost i odlučnost se isplatila. Svi cijenimo i pomoć koje su im dali alžirski sindikati, lučke vlasti u Alžiru i veleposlanstava Indije i Turske. Bez njihove i ITF-ove pomoć ti ljudi bi umrli od gladi. "

Brod koji plovi pod Panamskom zastavom u vlasništvu je turske kompanije Vera Shipping, koja je isplatila plaće posadi, te je angažirala nove pomorce na brodu.

Jedan od članova posade je poslao sljedeće pismo Mohamedu Arrachediu:

«Mi indijski časnici i članovi posade s MV Sea Honest želimo vam zahvaliti iz dubine srca za pomoć i potporu koju ste nam pružili tijekom ovih sedam mjeseci. Zahvalni smo za naknadu i moralnu potporu koju ste nam pružali dok su nam životi bili u opasnosti. Danas su svi naši problemi riješeni i to zahvaljujući vašem trudu i brizi. Uvijek ste nam odgovarali na pozive i poruke  i vodili nas u svakoj situaciji. 

Danas idemo kući nakon svih tih loših 7 mjeseci.

Želimo da naši kolege pomorci znaju da nismo sami. ITF je uvijek s nama i pruža nam podršku na sve moguće načine. Ako imate problem javite se ITF-u i pobrinut će se za vaše probleme. Hvala gospodinu Mohamedu Arrachediu i Seddiku Berrama te svakome tko je bio dio rješavanja ove nevolje na MV Sea Honest.»