13.10.2014 Aktivnosti SPH

U noći s petka na subotu te u subotu ujutro započelo je dvotjedno prikupljanje potpisa protiv monetizacije hrvatskih autocesta. Sindikat pomoraca Hrvatske svojim učešćem u skupljanju potpisa daje podršku Nezavisnom cestarskom sindikatu u Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. 

Točno u 00.00 s petka na subotu počelo je sakupljanje potpisa za referendum u Zadru koje će se vršiti na više lokacije i sve su pokrivene od strane samih djelatnika
HAC-a budući da je Zadar odnosno bliža zadarska okolica ima 5 ulaza/izlaza na autocestu, te je njima, prema riječima zadarskog koordinatora, ovo od vitalne važnosti!

U Šibeniku nije bilo noćnih prikupljanja potpisa, već su dva štanda, kod Jadranske banke na novoj tržnici i kod Kazališta, počeli sa radom u subotu u 8 ujutro. Za prva dva sata prikupljeno je više od 300 potpisa. Jedan od prvih potpisnika je bio stari član SPH i još uvijek aktivni pomorac Veljko Cukrov, što možete vidjeti i na priloženim fotografijama. Ovim putem želimo animirati sve članove SPH da provedu nešto slobodnog vremena prikupljajući potpise na štandovima i nadamo se dobrom odzivu.

Ukupno osam štandova u Rijeci i četiri štanda u SPlitu također će svakodnevno pokrivati i zaposlenici i volonteri SPH, o čemu ćemo vas izvještavati na dnevnoj bazi. Također je u planu prikupljanje potpisa po podružnicama SPH tijeom ovoga tjedna. 

Ukoliko imate želju volontirati i pomoći našoj inicijativi prikupljanja što većeg broja potpisa hrvatskih građana protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, javite nam se u bilo koji od SPH ureda.