27.07.2012 Aktivnosti SPH

Danas je u Fužinama završila druga po redu sjednica Središnjeg odbora, na kojoj je prisustvovalo 25 članova SPH. Sjednicu je dva dana vodio predsjedavajući Neven Melvan, a glavni tajnik Predrag Brazzoduro je prisutnima predstavio imena i nositelje novih funkcija unutar Sindikata pomoraca Hrvatske, nakon nedavno završenog 5. Kongresa u Malinskoj na otoku Krku.

Nakon usvajanja novog Poslovnika o radu Središnjeg odbora i predstavljanja novih članova, za funkcije pomoćnika glavnog tajnika imenovani su Vladimir Svalina (kolektivno pregovaranje) i Branko Berlan (sektor međunarodnog poslovanja), kao i dolazak novog voditelja ureda u Splitu, Nevena Melvana.

Nastavljena je priča započeta na Kongresu o pomlađivanju kadra SPH, pri čemu je naglasak stavljen na natječaj koji će se objaviti javno za zapošljavanje nacionalnog inspektora i tajnice u uredu SPH u Rijeci.

Razgovaralo se i o pregovorima o nacionalnom kolektivnom ugovoru, kao i linijskoj nacionalnoj plovidbi i unutrašnjoj plovidbi u RH. Novi članovi Središnjeg odbora su imali priliku razgovarati o problemima s kojima se susreću na radnome mjestu, ali i u birokratskom sustavu RH, o čemu ćemo pisati nakon dobivanja povratnih informacija od strane MPPI.