28.05.2015 Aktivnosti SPH

Tjednu posvećenom Pomorskom fakultetu u Rijeci i budućim hrvatskim pomorcima ove godine prisustvovali smo na čak dvije manifestacije: U ponedjeljak smo održali predavanje na temu “Od kadeta do zapovjednika” koje je predložio i osmislio kapetan Mario Šarac, ITF inspector SIndikata pomoraca Hrvatske, a jučer smo uspješno predstavili Sekciju mladih SPH u sklopu Dana karijera na Pomorskom fakultetu u Rijeci. 

Predavanje kapetana Šarca popratila je puna učionica studenata nautike, ali i profesora koje je zanimalo kakve savjete vezane uz odlazak na brod i pomoračku karijeru će mladi zapovjednik uputiti budućim pomorcima: kroz jednosatno predavanje prikazan je put pomorca koji počinje završetkom srednje škole/fakulteta i ukrcajem nab rod u svojstvu kadeta do profesionalnog vrhunca koji se postiže ukrcajem u svojstvu zapovjednika.

U tijeku su pregovori za održavanje istog predavanja i na ostalim pomorskim fakultetima i školama u Hrvatskoj te se realizacija istog očekuje početkom sljedeće fakultetske/školske godine. 

Jučerašnja manifestacija Dan karijera koja je okupila 35 poslodavaca iz domene pomorskog gospodarstva, ujedno je bila i prilika za predstavljanje Sekcije mladih SPH, pa smo tako uz pomoć osoblja fakulteta i Studentskog zbora proveli dan razgovarajući sa studentima o svrsi i ciljevima naše sekcije i samog sindikata.  Odaziv je bio odličan, cirkulacija mladih ljudi u potrazi za budućim poslom velika, a s time i zanimanje za rad Sekcije mladih SPH.

Manifestacija Dan karijera je odličan putokaz ostalim fakultetskim institucijama u Hrvatskoj kako pomoći studentima i pokazati im što ih čeka po završetku studija.

Zahvaljujemo se osoblju Pomorskog fakulteta na pruženoj prilici, al i Luki Simiću, predsjedniku Studentskog zbora i regionalnom koordinatoru Sekcije mladih u Puli koji je pomogao u organizaciji aktivnosti Sindikata na Pomorskom fakultetu u Rijeci.