04.01.2018 Aktivnosti SPH

Dana 02. siječnja 2018. godine zaprimili smo dopis – Zahtjev za objavom ispravaka informacije – demanti od strane Radničkog vijeća Jadrolinije.

Stav SPH je da neće sudjelovati u prepiskama koje ne vode poboljšanju položaja, statusa i prava pomoraca i radnika na kopnu u Jadroliniji Rijeka.

Član SPH ima pravo biti obaviješten/informiran o radu SPH te o događanjima i saznanjima koje imaju članovi SPH. Članovi SPH u Jadroliniji mogu i moraju biti upoznati s radom Podružnice SPH u Jadroliniji Rijeka. 

Podružnica SPH -  Jadrolinija Rijeka obavještava svoje članove o radu i djelovanju te o svim bitnim stvarima o kojima ima saznanja (kroz rad Podružnice, razgovore s članovima, upućene prijedloge, prigovore i sl.). SPH se u više navrata očitovao o provedenim izborima za radničko vijeće i ostalim izborima koji su se provodili u Jadroliniji te, uz sve tekuće probleme s kojima se radnici u Jadroliniji susreću, ne smijemo trošiti vrijeme baveći se pojedincima ili stvarima iz prošlosti.

U slučaju potrebe za daljnjim obrazloženjima, ovim putem upućujemo na Statut SPH (https://sph.hr/statut/) u kojem je, osim prava i obveza članova, propisano i tko je sve član SPH. Broj članova SPH nije uređen i određen propisima Jadrolinije Rijeka niti je vezan za podatke koje dostavlja Ured za plaće poslodavca Jadrolinije Rijeka. Članstvo u SPH isključivo je uređeno Statutom SPH.