23.03.2018 Aktivnosti SPH

Sindikat pomoraca Hrvatske je za povećanje plaće svima te, na prvom mjestu, za zaštitu radnika Jadrolinije.

Zbog neistinitih navoda NSPPBH o tome što se dogodilo na sastanku predstavnika Sindikata pomoraca Hrvatske i NSPPBH i predstavnika Uprave Jadrolinije od 20.03.2018. godine u Rijeci na temu povećanja plaća radnicima Jadrolinije želimo se dodatno očitovati u odnosu na sastanak.

Naime prozivke na web stranicama NSPPBH, osim što su kao lažne i klevetničke  utužive, jesu u potpunosti zlonamjerne po radnike Jadrolinije i što je posebno žalosno dolaze od novo ustoličene predsjednice Radničkog vijeća Jadrolinije Milkice Ilijašić i novokomponiranog koordinatora voznog parka Jadrolinije Nediljka Bulića kao radnika s kopna.

Još jednom naglašavamo da je Sindikat pomoraca Hrvatske za povećanje plaća od 5% svima!

Napominjemo i da je prijedlog predstavnika SPH bio povećanje plaće za 7% svima, a koji nije prihvaćen niti od jedne strane u pregovorima (NSPPBH i Uprava Jadrolinije).

Na sastanku smo naglasili i kako je zapovjednik broda izjednačen po plaći s referentom na kopnu, odnosno, vrijednost njegovog rada poistovjećuje se s radom npr. Samostalnog referenta za marketing, pod „F“, a da ne govorimo o ostalim  pomorcima časnicima i onima nižih zvanja. Što u SPH smatramo neprihvatljivim.

Podsjećamo i da smo prije nepunu godinu dana imali sličan prijedlog Sporazuma za povećanje plaća od 5%, ponuđen od bivše Uprave, a koji je NSPPBH odbio. Nadamo se da su onda kolege iz NSPPBH imale legitimitet članstva, za koji sada tvrde da ga nemaju.  

Ipak neodgovorno je prema pomorcima Jadrolinije s obzirom na tekst Sporazuma pristajati na nove načine obračuna plaća koji su u potpunosti netransparentni. Tekst Sporazuma možete pročitati u privitku, također u privitku možete pronaći komentare koje Sindikata pomoraca Hrvatske ima na predmetni Sporazum.

Pametnome dosta.

 

Sporazum možete pročitati OVDJE.

Komentar SPH možete pročitati OVDJE.