19.01.2018 Aktivnosti SPH

Sastanak između sindikata i Uprave Društva Jadrolinija, gdje se govorilo o plaćama i mogućnosti povećanja, izmjenama UOR - a s određenog na neodređeno vrijeme dijela radnika na kopnu i pomoraca, te mogućnosti pregovaranja za izradu Kolektivnih ugovora pomoraca u nacionalnoj plovidbi i radnika na kopnu, održan je 15. siječnja 2018.
Možemo izdvojiti kako je intencija Uprave da se plaće povećaju, jer već 10 godina nisu rasle, uz napomenu predsjednika Uprave kako je firma sezonskog karaktera i ne bi je smjeli "zaljuljati". Ujedno postoji namjera velikoga povećanja flote te se razmatraju mogućnosti kupnje broda, uz novogradnju, predviđenu da zamijeni mb "Postiru". Projekcija izračuna plaća s povećanjem je u izradi i sindikati će uskoro biti upoznati s prijedlogom, koji bi trebao biti maksimalno pojednostavljen.
Želja sindikata je kako se trebaju izmijeniti UOR s na neodređeno vrijeme za sve zaposlenike koji rade u sustavu Jadrolinije više od 3 godine, a da se ubuduće potrebni sezonski radnici primaju npr. od 1. 5. do 1. 10. tekuće godine, s mogućnosti ponovnog primanja sljedećih godina, normalno, ako su zadovoljili na svojim radnim mjestima.
Za četiri tjedna, najviše, bi trebali znati broj zaposlenika koji će biti primljeni za stalno. Sindikati su odbili da oni daju poimenične prijedloge.  
Zaključak je da nam čovjek mora biti na prvom mjestu.
Detaljni Zapisnik sa sastanka očekujemo u što skorijem vremenu.