09.07.2014 Aktivnosti SPH

Federacija transportnih radnika Bugarske broji 12 tisuća članova te obuhvaća cjelokupan transportni sektor. Ujedno su i su-organizatori ovogodišnjeg Kongresa ITF-a u kolovozu u Sofiji, gdje očekuju 1600 sudionika. 

Alina Milusheva je predsjednica Sekcije mladih unutar Federacije, koju čini dvadesetak mladih izabranih u siječnju ove godine. 70-ak km od Varne, glavne prometne luke na Crnom moru, u autentičnoj bugarskoj tradicionalnoj kući Villa Bulgaria 12 održan je jučer Odbor Sekcije mladih, koji je ujedno poslužio i kao priprema mladih članova za nadolazeći Kongres, gdje će ih participirati čak stotinu kao promatrači. 

Članovi Odbora su aktvivni u svojim sindikatima i zajednički pokušavaju okrenuti smjer sindikalizma u Bugarskoj; kako kažu, dosta je bilo borbe protiv, već krenimo u borbu ZA svoju budućnost..Ovakav moto mladih radnika podržale su i članice Sekcije žena, pa se tako od samih početaka osnivanja sekcije mladih unazad dvije godine, zajednički predlažu i pokreću inicijative u Federaciji u ime obje Sekcije. To će kaže Alina, biti vidljivo prvenstveno na Kongresu gdje će mladi i žene biti aktivni u svim radionicama i debatama (najavljeno je više od 100 odvojenih workshopova za vrijeme trajanja Kongresa). 

Sindikat pomoraca Hrvatske će na Kongresu predstavljati također članovi naše Sekcije mladih te smo u procesu organizacije prijenosa Kongresa putem internet tv-a.