05.11.2014 Aktivnosti SPH

Početak tjedna prošao je u znaku pregovora s predstavnicima Norveške udruge brodara, jedne od najvećih udruga brodara i jedne od nacija koja je među četiri vodeće nacije u brodarstvu u svijetu.  Pregovaralo se o dva kolektivna ugovora, o pravima hrvatskih pomoraca na brodovima članica Norveške udruge brodara i to onoj grupi brodova koje viju tzv. zastave pogodnosti (model kolektivni ugovor) i NIS-a, brodovima koji viju norvešku zastavu te su upisani u Norveški međunarodni upisnik brodova.  Sindikat pomoraca Hrvatske sudjeluje u ovim pregovorima više od deset godina.

Za razdoblje 2015. i 2016. osigurana je konkurentnost hrvatskih pomoraca, prvenstveno onih koji su vrlo dobro educirani, sposobni da upravljaju tehnički najmodernijim brodovima. Norveški brodari su prepoznali vrijednost hrvatskih pomoraca i znaju da samo vješti članovi posade mogu biti u korak s trendovima u brodarstvu. Unatoč krizi i financijski teškim vremenima, dogovoreno je povećanje plaća na NIS i FOC brodovima u vlasništvu norveških brodara 2% u 2015. i 2% u 2016. godini.

Podignut je za 5% tzv. gap koji još uvijek postoji između realnih plaća i onih prema ugovoru, odnosno dogovoreno je 5% usklađenja osnovice plaće časnika - plaće koje su sad u KU su plaće ispod kojih ne može ići niti jedan norveški brodar, bez obzira na tip broda, kategoriju plovidbe itd.

Povećane su osigurane svote za naknadu obitelji u slučaju smrti uzrokovane nezgodom na radu, zatim trajne invalidnosti - na oba ugovora.

Otvorili smo diskusiju o tome da li možemo poduprijeti ideju u kolektivnim ugovorima oko stalnog zapošljavanja, tzv. permanent zapošljavanja naših pomoraca. Iako je na prvu odgovor suprotne strane bio negativan jer se to kosi s norveškom doktrinom da brodari koji viju norvešku zastavu ne žele zapošljavati strane pomorce koji nisu rezidenti Norveške, nakon dugotrajnog argumentiranja i uvjeravanja, navedena tema ušla je u protokol, što znači da će biti trajno predmet rasprave i u budućnosti. Ujedno daje mogućnost svakoj kompaniji da procjeni prema svojim potrebama i odnosu prema pomorcima da im ponudi takvu vrstu zaposlenja.

Istaknuta je važnost da se zadrži dosadašnji broj pomoraca, a da se poveća broj vježbenika i mlađih časnika kao garancija zapošljavanja.  Sljedeći sastanak je dogovoren za godinu dana.