04.04.2018 Aktivnosti SPH

Sporazum između Uprave Jadrolinije i predstavnika Sindikata potpisan je danas na katamaranu Dubravka. Potpisivanjem Sporazuma zaposlenici Jadrolinije dobili su 5 % povećanje plaće koje će se obračunati već kroz plaću za ožujak. 

Svako povećanje je dobrodošlo, ali nas žalosti činjenica što će povećanje najmanje osjetiti pomorci u zvanjima mornar, mladić sobe, kuhinje i čistač stroja. 

I to zato što će i s ovim povećanjem njihova osnovna plaća morati imati dodatak da bi zadovoljila Zakonom propisane uvjete o minimalnoj plaći u Hrvatskoj.

Ipak ovo je prvi krak u nastavku pregovora za novi Nacionalni kolektivni ugovor. A predstavnici SPH će u idućim tjednima posjetiti brodove i zaposlenike Jadrolinije.

Očekujemo da će se u budućnosti omogućiti tonsko snimanje sastanaka kako kasnije ne bi bilo komentiranja što je tko rekao ili negiranja izjava.  SPH je u nekoliko navrata tražio snimanje sastanaka. Na zadnjem sastanku održanom 27. ožujka 2018. Uprava Jadrolinije je prihvatila prijedlog SPH za tonsko snimanje sastanaka, ali predstavnici drugog sindikata nisu to podržali.