16.10.2018 Aktivnosti SPH

IBF Special Agreement potpisan je danas u Singapuru za brod ATALANTA T, IMO No. 9450789, koji plovi pod Marshall Islands zastavom.

Riječ je o brodu u vlasništvu Transocean Maritime Agencies SAM iz Monaca s kojima Sindikat pomoraca Hrvatske ima dugogodišnju uspješnu suradnju i koje zapošljavaju mnoge hrvatske časnike. 

Thome Ship Management Pte Ltd je manager ovog broda te će, u suradnji sa svojim uredom u Zadru (Thome Croatia d.o.o.), zapošljavati uglavnom hrvatske časnike te filipinsku posadu i časnike.

Thome je za hrvatske pomorce poznata kompanija na kojoj je trenutno ukrcano cca 250 Hrvata. Poznato je da su u proteklim godinama pa i sada mnogi naši visoki časnici radili na važnim mjestima u uredu u Singapuru te je oko 30 zaposlenih u uredu Thome Croatia d.o.o..

Kompanija upravlja s flotom od oko 300 brodova različitih principala/brodovlasnika. Hrvatski pomorci su se uvijek isticali svojom kvalitetom rada i lojalnošću. Međutim, moramo prihvatiti realnost da na pomorsko tržište dolaze i druge nacije koje uče i stječu praksu i iskustvo. Upravo zato, sad više nego ikada, hrvatski pomorci moraju se držati zajedno i pomagati jedni drugima.  

Uloga SPH/ITF je da mobiliziramo svoje članstvo kako bi opstali na tržištu. Brodovlasnicima je na prvom mjestu profit, a naša je uloga zaštiti pomorce i izborite se za njihova prava i dostojanstven rad.