25.04.2017 Aktivnosti SPH

Posada broja Sv. Duje napokon će dobiti isplatu zaostalih plaća. Nakon skoro deset mjeseci čekanja, požurnice koje su pisane Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu i predsjedniku suda su urodile plodom te je konačno odbačena žalba Jurice Peveca na Rješenje o namirenju Trgovačkog suda u Splitu u ovom predmetu. 

- Rješenje o odbačaju žalbe je stiglo na sud u Splitu i kroz koji dan bit će mi dostavljeno, rekao je Damir Gruić, odvjetnik koji je u ime Sindikata pomoraca Hrvatske zastupao pomorce s broda sv. Duje,  te istaknuo da, nakon toga, više nema zapreke da se sredstva koja se nalaze na depozitu Trgovačkog suda u Splitu isplate pomorcima sa Sv. Duje.

Tako će njih 26 dobiti negdje oko 67 % od ukupnog iznosa prijavljene tražbine (glavnica plus kamate), odnosno ukupno će im se isplatiti oko 769.000,00 Kn. 

Za ostali dio tražbine, nije bilo diobene mase (kad je brod prodan na drugoj dražbi i to jedinom ponuditelju). 

Treba napomenuti kako su pomorci uz ovaj iznos već dobili neke sitne iznose na ime kamata (ukupno 27.000,00 Kn) tako da je ukupna naplata u ovom predmetu nešto manje od 800.000,00 Kn (za pomorce), pojasnio je Gruić.

 

Pozivamo sve pomorce sa Sv.Duje da, ako je došlo do promjena u broju njihovog računa  o tome obavijeste Sindikat pomoraca Hrvatske kako bismo mogli o tome obavijestiti sud. 

Pomorcima koji se ne jave, sredstva će biti isplaćena na račun koji su već dostavili i koji je naveden u ovom Rješenju. 

 

Rješenje kojim se pomorcima isplaćivala ta kamata možete pročitati OVDJE.