17.10.2021 Aktivnosti SPH

Pomorci koji rade na brodovima za kružna putovanja okupili su se u Dubrovniku na seminaru kako bi raspravili najaktualnija pitanja i probleme iz cruising industrije. Riječ je o seminaru koji već petnaestak godina organizira Norveški sindikat pomoraca (NSU) u suradnji s Međunarodnom federacijom transportnih radnika (ITF) i te sindikatima FIT-CISL i VER.DI, a ove godine domaćin je Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH).

 – Ovo je prvi put da se ovaj seminar održava u Hrvatskoj i to me baš veseli. Drago mi je da su pomorci prepoznali seminar kao mjesto za razmjenu iskustava. Program je interaktivan i svima nam je prilika da se iz prve ruke upoznamo s problemima s kojima se susreću, rekao je Romano Perić, voditelj ureda Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku i koordinator ITF inspektorata za Hrvatsku koji već četiri godine sudjeluje u organizaciji Cruise seminara diljem svijeta.   

Od 15. do 19. listopada u dubrovačkom hotelu President govorit će se o kolektivnim ugovorima i ugovorima o radu, financijskom planiranju, mobingu, zdravlju, i drugim temama značajnim i specifičnim za ovu industriju.