15.07.2012 Aktivnosti SPH

Jutros se SPH javio tajnik iz hrvatskoh veleposlanstva u Kairu koji je u Hodeidah odnio nove dokumente hrvatskim pomorcima. Prema njegovim riječima, pomorci su spremni za repatrijaciju koju treba organizirati što prije, jer dokumenti koje je odnio imaju ograničeno trrajanje, a u međuvremenu je u Jemenu  sveti mjesec Ramazan koji može utjecati na njihovu repatrijaciju. 

Unatoč tome što SPH pokušava stupiti u vezu s direktorom tvrtke Brodarstvo d.o.o. iz Šibenik već cijeli tjedan, direktor se ne javlja. Sutra će SPH učiniti posljednji pokušaj uspostavljanja veze, u međuvremenu će započeti s organizacijom repatrijacije trijice od četiri hrvatska pomorca koji su još na brodu. Naime, osim što treba bukirati avionske karte, treba organizirati i put iz Hodeidaha do glavnog grada Sane gdje se nalazi aerodrom.

Prema svemu sudeći i ovoga puta će SPH morati platiti troškove putovanja kako bi repatrirao pomorce koji su doslovno napušteni od vlasnika broda. da podsjetimo, vež je repatriran električar D. Malnar, a sada bi se trebali vratiti zapovjednik D. Brozičević, prvi časnik palube B. Mičetić (koji se nalazi u bolnici) te mehaničar V. Podobnik. Drugi mehaničar G. Senčić je odlučio ostati do daljnjega na brodu.