26.03.2014 Aktivnosti SPH

Naš član, brodarac, Saša Čelić čuva brodove OSIJEK i DAVOR i dvije teglenice na 51 km u Novom sadu (upozoravaju da se radi o 1251 km). Saša se javio voditelju splitskog ureda, Nevenu Melvanu i objasnio da je na brodu bez hrane i vode, a i bez novaca da ih nabavi.

Kako Sindikat pomoraca Hrvatske nikad ne napušta svoje članove u nevolji i uvijek nađemo dobre ljude, tako smo i u ovom slučaju reagirali prije brodara, koji i inače svoje posade drži gladnima i žednima i bez plaće (duguje im 5 mjeseci plaće uz amen Fine i slijeganje ramenima državne administracije).
Velikom pomoći mladog gospodina Andreja Kauzlarića (sin Načelnika općine Fužine) koji je angažirao svoje poznanine i prijatelje, brodarac Saša je dobio hranu i vodu i 100 Eura pomoći.
Bio je iznenađen jer nije znao odakle pomoć dolazi. Još smo jednom pokazali da možemo pomoći i tamo gdje nas nitko ne očekuje.
Možda gospoda koja rukovode Dunavskim Lloydom konačno shvate da će teško pobjeći od naše akcije da osiguramo novac brodarcima. Novac koji su pošteno zaradili, a kojega nepošteno zadržava njihov poslodavac.
Pozdrav svim brodarcima ma gdje bili.