25.03.2015 Aktivnosti SPH

Nautilus International organizirao je prosvjed u Amsterdamu u utorak 24. ožujka 2015, pozivajući kompaniju Viking River Cruises na promjenu svoje odluke o smanjenju plaće svim zaposlenicima.  Odluka Uprave o promjeni novčane valute kojom se isplaćuju plaće zaposlenicima – od siječnja 2015. plaće u eurima se počinju isplaćivati u švicarskim francima, a time se plaće smanjuju za 13% – ponukala je predstavnike sindikata pokrenuti kampanju prilikom krštenja čak 7 brodova kompanije Viking River Cruises u Amsterdamu. 

Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske su dali podršku kolegama iz ITF-a I to na licu mjesta – u amsterdamskoj luci.

Pripremljeni letci su uručeni svim putnicima koji su toga dana krenuli na svoje krstarenje, naglašavajući odluku Uprave koja je preko noći, jbez socijalnog dijaloga, smanjila plaću čak 13% cjelokupnom osoblju te je samo veliki poticaj za dobit kompanije.

"Nadam se da, pozivajući se izravno na putnike i javnost koji koriste Viking River Cruises, možemo istaknuti ne-djela ove kompanije i prisiliti ih da ponovno razmotre svoju odluku," riječi su Mark Dickinsona, glavnog tajnika sindikata Nautilus.

Obzirom da je znanje moć, a to u državi Hrvatskoj moramo naglasiti češće, ovakva akcija je i predstavnike našeg sindikata potaknula na moguću verziju iste kampanje u segmentu poslovanja jednog hrvatskog brodara, a na odmet neće biti ni podrška kolega iz drugih europskih sindikata…O tome više uskoro…

 

Riječi zahvale organizatora:

 

Dear Colleagues

Just a few words of thanks from me for your support and presence yesterday in Amsterdam.

It was highly appreciated by us all. As we all now, this is just the beginning of what will be a long campaign for justice, but every now and then we will need “all hands on deck”!

My best wishes to you all

Yours

Nick

 

 

Nick Bramley

International Officer

Chair, ITF Inland Navigation Section

Nautilus International

Switzerland Office – Büro Schweiz