14.05.2015 Aktivnosti SPH

6. prosinca 2015. godine održati će se 51. po redu dodjela nagrade za hrabre pomoračke podvige na moru – Plava vrpca Vjesnika te pozivamo javnost na mogućnost prijave kandidata (u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji).  Ukoliko je pomorac/zaposlenik ili posada broda sudjelovao/la u podvigu spašavanja ljudskih života na moru, molimo vas da obavijestite zaposlenike Sindikata pomoraca Hrvatske. 

 

 

Plavu vrpcu Vjesnika, priznanje ljudima s mora iuz more, koji su svojom hrabrošću i odlučnošću spasili ljudski život ili ljudske živote, utemeljio je daleke 1956. godine novinar, književnik i urednik Pomorske redakcije Vjesnika gospodin Ratko Zvrko. 

Nakon gašenja Vjesnika, Sindikat pomoraca Hrvatske, kao dugogodišnji zagovornik i sponzor, preuzeo je brigu o organiziranju i dodjeli Plave vrpce Vjesnika. Nastojimo se dodjelom ovog priznanja zahvaliti svim hrvatskim pomorcima, na svim morima svijeta, koji svojim svakodnevnim poslom i odricanjima, doprinose boljem životu ljudi.

Priznanje je to najboljima od najboljih.

Prvi kandidat u pojedinačnoj konkurenciji za Plavu vrpcu Vjesnika 2015. godinu je kapetan Ante Dobronić koji je gliserom iz Supetra prevezao ženu s infarktom u Split i spasio joj život početkom ožujka ove godine.