21.09.2012 Aktivnosti SPH

Od 25. do 27. rujna u Casablanci (Maroko) održati će se u organizaciji ITF-a "Sea Round Table" - po prvi put se organizira rasprava u takvom obliku.

Raspravljati će se o budućnosti pomorske industrije te novih puteva i načina za jačanje sindikalnog djelovanja u toj industriji.

Primarni cilj organizatora je da čuje nove ideje o razvoju "stare" kampanje ITF-a protiv brodova pod zastavama pogodnosti te jačanje položaja ITF-a u novijoj kampanji protiv luka pogodnosti.

Predstavnici zemalja Srednjeg istoka iznijeti će rezultate Arapskog proljeća te će razmijeniti mišljenja o borbi za prava radnika. Sudionici će pokušati odgovoriti na pitanje što će se događati s brodarskom industrijom u bliskoj budućnosti i koja će biti uloga sindikata.

U panel raspravama teme će biti: prepreke u razvoju sindikalnog pokreta, odnos pomoraca i lučkih radnika, korištenje vansjkog i unutrašnjeg komuniciranja u sindikatima, utjecaj industrije na radnike, zdravlje i sigurnost na radu...

Jedan od ciljeva organizatora je stvaranje mreže predstavnika iz sindikata članova ITF-a za daljnju interakciju između sindikata i jačanje solidarnosti među njima.

Na Sea Round Table sudjeluju P. Brazzoduro i B. Manojlović iz SPH.