24.03.2015 Aktivnosti SPH

Druga po redu Sjednica Odbora Sekcije mladih SPH održana je 20. ožujka u Splitu. Nakon prihvaćanja predloženog dnevnog reda dogovorile su se buduće aktivnosti Sekcije mladih te se jednoglasno podržao prijedlog da svi članovi Sekcije mladih mogu aktivno sudjelovati u radu iste, što su do sada radili samo članovi Odbora.

Nakon što smo dočekali i službeno pokretanje nove internetske stranice Sekcije mladih SPH, koja je administrirana isključivo od strane regionalne koordinatorice Sekcije mladih Petre Žitko, dogovorene su sljedeće akcije:

1. Kampanja vršenja pritiska na Ministarstvo pomorstva i Vladu RH; Uz pomoć zaposlenika SPH, sastaviti će se lista zahtjeva za rješavanje problema pomoraca u RH, uključujući izmjene i dopune Pomorskog zakonika, kojom će se ići prema odgovornima u MPPI. Više detalja o akciji uskoro.

2. Organizacija seminara “Od kadeta do zapovjednika” koju je pripremio zapovjednik Mario Šarac, član Središnjeg odbora SPH. Plan je dogovoriti održavanje seminara na svim hrvatskim pomorskim fakultetima i srednjim školama dva puta godišnje.

3. Organizacija tribine “Umrežimo sindikate” – nakon sudjelovanja članova Odbora Sekcije mladih SPH na tribini u Rijeci u ožujku, u organizaciji civilnog društva BRID, započela je suradnja s mladim članovima iz ostalih sindikata u RH. Dogovoren je plan za organiziranje tribine u Splitu, koju će koordinirati član Odbora Sekcije mladih SPH, Ivan Juričević.

Sve informacije vezane uz planirane aktvinosti i akcije moći ćete pratiti na našim internetskim stranicama te putem emaila.