06.03.2017 Aktivnosti SPH

Rasplamsava se strast.

 

Sad se uključio i Predsjednik Radničkog vijeća Društva Jadrolinija gospodin Nediljko Bulić.

Da ne duljim puno, obzirom da ću imati priliku progovoriti u svoju obranu kad me tuži gospodin koji istinu izgovori, ako se zabuni.

Naime gosp. Predrag Brazzoduro nije Predsjedniku radničkog vijeća rekao niti jednu jedinu riječ.

Nije ga čuo telefonom, nije mu napisao pismo, nije mu poslao e-mail.

Zbog toga držim izjavu CITAT: «Na uvrede i  optužbe izrečene predsjedniku  Radničkog vijeća od strane gosp. Predraga Brazzodura nije potrebno odgovarati,...», još jednom od niza neistina gospodina u potpisu pamfleta.

Gospodin u potpisu pamfleta, nije dugo učesnikom u događanjima pa vjerujem zato ne zna da se SPH uvijek zalagao za drugačije izbore od «šetanja glasačkih kutija».

Ili se ne želi sjetiti?!

Gospodin u potpisu pamfleta također izmišlja, jer nigdje nisam napisao da je «...SPH najreprezentativniji sindikat u Jadroliniji...».

Napisao sam: “O kredibilitetu molim pogledajte brojeve."

Gospodin u potpisu pamfleta smatra da manipuliram činjenicama u vezi sprege s Poslovodstvom, što jest moja napomena za koju sam iznio argument.

Dragi gospodine iz potpisa, ne smijete koristiti institut Radničkog vijeća za privatne potrebe, pa ni za obranu «svog sindikata» kojega sam direktno prozvao.

Evo vam temu za razmišljanje – od kada ste osnovani koji ste to dogovor ostvarili za zaštitu zaposlenika u društvu Jadrolinija?

Sindikat je osnovao bivši direktor društva Jadrolinija kao protutežu SPH koji je prozivao i pozivao na štrajk za promjene na bolje u društvu Jadrolinije. Još malo teme za razmišljanje čitateljima vašeg pamfleta!

Zar vam ništa ne govori činjenica da se od osnutka NSPPBH nije povećala plaća zaposlenicima u društvu Jadrolinija?!

Gospodin u potpisu pamfleta tumači zakon kako bi zaštitio SVOJU poziciju. Kad se netko suprotstavi njegovu tumačenju, biva istjeran sa sjednice Radničkog vijeća, bez obzira što se radi o pravniku (za razliku od potpisnika pamfleta). Dobro je prošao. To je razina komuniciranja koju «njeguje» agresivna većina u Radničkom vijeću. Dopušteno je samo mišljenje gospodina u potpisu pamfleta i njegova «tjelesna zdruga» u Radničkom vijeću.

Gospodin u potpisu pamfleta, koji inače kad kaže neistinu traži da je «tjelesni zdrug» potvrdi, imputira kolegi Nevenu Melvanu, koji je usput budi rečeno Pomoćnik Glavnog tajnika SPH za nacionalne poslove, a ne voditelj ureda u Splitu i to već godinu dana, kako «...nije nužno postupati sukladno Pravilniku o postupku izbora Radničkog vijeća...».

Naime izjava kolege Nevena Melvana da Izborni odbor može donijeti odluku o neposrednim izborima, putem koverti s povratnicom, upravo je, kao što se vidi iz daljnjeg tijeka događaja, uspaničila NSPPBH članove Radničkog vijeća da neće moći «voditi u šetnju glasačke kutije po dragim im mjestima». Posljedica je nominiranje dva dodatna člana Izbornog odbora SUPROTNO zakonu.

Usput budi rečeno, dragi potpisniče pamfleta, Predsjednika Izbornog odbora biraju članovi među sobom a ne određuje ga Radničko vijeće.

Ustrašili ste se do mjere da ne želite dopustiti da svaki zaposlenik odluči o tome kako će i da li će iskoristiti svoje pravo glasovanja.

 

Rijeka, 06.03.2017.

Kap. P. Brazzoduro

------

Izborni odbor

Članak 5.

(1) Za provođenje izbora imenuje se izborni odbor.

(2) Izborni odbor ima neparni broj članova s najmanje tri člana.

(3) Ako bi izborni odbor imao parni broj članova, dodatnog člana i zamjenika dodatnog člana, imenovat će skupina radnika koja okuplja najveći broj radnika, a ako u postupku izbora za radničko vijeće ne sudjeluje skupina radnika, dodatnog člana i zamjenika dodatnog člana, imenovat će sindikat s najvećim brojem članova.

(4) Član izbornog odbora može biti radnik zaposlen kod poslodavca odnosno u organizacijskoj jedinici poslodavca i koji nije kandidat za člana radničkog vijeća.

(5) Članovi izbornog odbora između sebe biraju predsjednika običnom većinom glasova od ukupnog broja članova izbornog odbora.