27.03.2014 Aktivnosti SPH

Nakon što smo jučer objavili vijest o pomoći našem članu Saši Ćaliću, koji je ostavljen bez hrane i vode, na milost i nemilost kompanije, za vrijeme čuvanja brodova OSIJEK i DAVOR i dvije teglenice na 51 km u Novom Sadu, dobili smo dopis iz Dunavskog Lloyda kojega prenosimo u cjelini, uz naš odgovor. Očigledno je da negdje dolazi do šuma u komunikaciji, s obzirom da rukovoditelji kompanije Dunavski Lloyd duguju radnicima 6 plaća, hranarine i dnevnice. 

Poštovani,
Povodom Vaše jučerašnje objave na službenoj web stranici SPS a vezano za Saša Ćalić  ;
priopćavamo Vam da je naš radnik Saša Ćalić, koji se nalazi u Novom Sadu od 14.3.14.  ukrcan na plovilo TT 9701 primio na ime naknade za hranarinu zaključno sa 26.3.14. iznos od 200 eura.
Prema našem Pravilniku o radu svakog radnika koji je ukrcan u inozemstvu sljeduje 20 eura na ime naknade za hranarinu. Pola mu se isplaćuje odmah po ukrcanju a druga polovica po iskrcanju.
Ako je radnik dobiveni novac nenamjenski potrošio sigurno je da se našao u problemu.
Ako ste mu zaista pomogli u donaciji kao što ste to javno napisali mi vam se bez obzira na sve loše napisano želimo zahvaliti.
Srdačan pozdrav,

Davor Ivančan
Rukovoditelj transportno tehničke službe

 

Poštovani,

zahvaljujem na vašoj obavjesti koju ću s osobitim zadovoljstvom objaviti na našim stranicama.
Jasno da vam moram napomenuti da radnici u Republici Hrvatskoj imaju u prvom redu pravo na plaću, pa onda i pravo na troškove puta, pa potom i pravo na dnevnicu (domaću i ino) i na kraju, radnici – brodarci u Hrvatskoj ne jedu pola obroka na brodu (u inozemstvu) a pola kad se vrate kući, da bi im taj kućni napoj trajao kao pola prehrane u novoj sreći koju im pružate ponovnim slanjem na brod.
Jasno da vam ne moram posebno napominjati da niste platili plaću, putne troškove, pola dnevnice, a da ne kažem da na plovilu na koje ste ga poslali nema dovoljno nafte (upotrebljive), da nema pitke vode. Možebitno očekujete da od 20 Eura i to brodarac plati?

I da ponovim, da, poslali smo kolegi hranu i vodu i 100 Eura. Dali bi i više, ali vi dobro znate da smo već nekoliko puta isplaćivali brodarcima pomoć, jer im vi ne plaćate ZARAĐENU PLAĆU.

Zar vas ni poslije svega nije, bar malo sram?

S poštovanjem,
kap.P.Brazzoduro