06.12.2016 Aktivnosti SPH

Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske su na nekoliko lokacija diljem naše obale obilježili dan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca. Ovim putem svim pomorcima, brodarcima i ribarima čestitamo Dan Sv. Nikole, koji tradicionalno obilježavamo kao Dan pomoraca i želimo mirno more i sretan povratak svojim domovima.

Ovogodišnja središnja proslava obilježavanja Dana pomoraca održala se u Šibeniku. S broda Kraljica mora vijence za sve stradale pomorce su kod otoka Zlarina položili mnistar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković i Milko Kronja, voditelj ureda SPH u Šibeniku. 

U Rijeci smo prisustvovali tradicionalnoj molitvi za poginule pomorce Jadrolinije u Domovinskom ratu. Sindikat pomoraca Hrvatske predstavljali su kap. Dragomir Mucić i Veljko Reljac.

Voditelj ureda Split, Neven Melvan tradicionalno je odao počast pomoračkom zvanju ispred svjetionika Pomorac na Katalinića brigu, uz podršku ITF Inspektora zap. Marija Šarca.

Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske u Zadru, voditelj ureda SPH Zadar Luka Mišić i članovi središnjeg odbora SPH Marinko Škibola i Leon Lovrin sa članovima SPH-a obilježili su blagdan sv. Nikole polaganjem vijenca u čast svim preminulim pomorcima na spomeniku Pomorca u Zadru.

Također, predstavnici SPH-a prisustvovali su i obilježavanju blagdana sv Nikole u Vrsima, koje je organizirano od strane Udruge pomoraca Vrsi a koje je predsjednik naš Povjerenik u Jadroliniji Neven Predovan. Istom prilikom otvoren je u Vrsima park pomoraca.

Romano Perić, koordinator inspektorata u SPH položio je vijenac u luci Ploče u spomen na nestale i poginule pomorce.

Održana je i Svečana sjednica Fakultetskog vijeća Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Sindikat pomoraca Hrvatske predstavljala je Dorotea Zec. 

Čestitamo predsjedniku Sekcije mladih Luka Simić na osvojenoj Dekanovoj nagradi za uspjeh ostvaren na fakultetu i zahvalnici za rad u Studentski zbor Pomorskog fakulteta u Rijeci.