16.02.2015 Aktivnosti SPH

20.veljače je rok za zaprimanje anketnih listića kojima smo sve članove u podružnici Jadrolinija pozvali NA IZJAŠNJAVANJE O PODUZIMANJU SINDIKALNIH AKCIJA UKLJUČUJUĆI I ŠTRAJK UPOZORENJA. Protekloga tjedna posjetili smo članove posade mt Zadar u Malom Lošinju, porazgovarali smo s djelatnicima u agencijama Valbiska i Mali Lošinj, a u srijedu 18. veljače predstoji obilazak brodova u zadarskoj luci, kao i agencije Jadrolinija. 

Ujedno smo porazgovarali s dijelom članova SPH na mt «Liburnija» i «Tin Ujević», kojima smo obećali dostaviti anketne listiće, jer za sve zainteresirane nismo imali dovoljno materijala :).   

  

 

Podsjećamo, 

Sindikat pomoraca Hrvatske – Podružnica JADROLINIJA temeljem općeg nezadovoljstva pomoraca i radnika u Društvu JADROLINIJE smatra da zbog ignoriranja dosadašnjih, kao i sadašnje Uprave u rješavanju nagomilanih problema nužno je zatražiti izjašnjavanje članova SPH zbog sljedećeg:

-  Zadnja korekcija plaća bila je u svibnju 2008. godine!

-  Hranarina i pomorski dodatak ni blizu ne prate rast troškova života, premda smo imali obećanja prijašnje Uprave o korekciji istih!

-  NKUHP - stalno i uporno zavlačenje i odgađanje pregovora, s neprihvatljivim obrazloženjima i lažnim obećanjima!

-  Gdje je KU radnika na kopnu? Odbijanje ove Uprave da otpočne pregovore!

-  Ukidanje dužobalne linije kao i reduciranje međunarodnih linija!

-  Odbijanje izmjena UOR sa određenog na UOR na neodređeno radno vrijeme za radnike na kopnu, a koji su u radnom odnosu 10 – 15 godina s prekidima!

Još uvijek nije kasno dati svoj glas promjenama koje možemo potaknuti sami i zajedničkim snagama.

Identitet sudionika ankete neće biti objavljen, a rok za zaprimanje anketnih listića je 20. veljače 2015. 

Ukoliko još niste, OVDJE (preuzimanje se vrši desnim klikom na poveznicu) možete preuzeti anketni listić: