31.03.2014 Aktivnosti SPH

Nakon pisanja hrvatskih dnevnih novina o problemu neisplate plaća u Dunavskom Lloydu, direktor ove kompanije konačno se oglasio. S obzirom da smo dosada prenosili prepisku izravne komunikacije između SPH i djelatnika u sjedištu Dunavskog Lloyda, isto ćemo učiniti i danas. Molimo predstavnike medija da i dalje nastave pratiti ovu tužnu, ali klasičnu priču hrvatske svakodnevice, kojoj možda i stanemo na kraj! 

Poštovani,

Povodom netom objavljenih članaka molimo Vas osobno za hitan sastanak na kojem ćemo Vam predočiti dokumentaciju i objasniti pravo stanje i situaciju u tvrtci Dunavski Lloyd Sisak d.o.o.
Ponovno napominjem, a to sam Vam spomenuo i u prošlom mailu, da nam se slobodno obratite ako imate kakva pitanja o poslovanju tvrtke.
Potvrđujem da ćemo sve naše obveze prema zaposlenicima izmiriti u skladu sa našim međusobnim dogovorom.
Predočit ćemo Vam dokumentaciju iz koje je vidljivo da smo ostvarili prihod koji je dovoljan za podmirenje svih naših obveza.
Do problema ne bi ni došlo da nam je naš unajmitelj platio na vrijeme vozarinu koja je u valuti od 01.02.2014 godine.
Imamo garancije od vlasnika Elixir Grupe gospodina Stanka Popovića da će nam vozarina biti plaćena sljedeći tjedan.
Nakon toga očekujemo normalizaciju poslovanja i isplatu naših obveza.

S poštovanjem,
Hrvoje Pavlak,oec.
General Manager
HRB Dunavski Lloyd Sisak d.o.o.

 

Poštovani,

Uistinu ne vidim razlog da trošimo Vaše i naše vrijeme na nove sastanke.

Obzirom da su radnici Dunavskog Lloyda u 2014. godini dobili samo 2x1/2, dakle ukupno jednu plaću (kolovoz 2013.), dugovanje i dalje raste (6, a za nekoliko dana i 7 plaća). Putni troškovi, dnevnice, hranarina i ostali dodatci se isplaćuju neredovito i kako kome.
Tako da mi nije jasno o kakvom je "sporazumu" riječ? Prije mjesec dana ste sami iznijeli prijedlog isplate dugovanja kojega se već ne pridržavate. Moram priznati da nakon višegodišnje prakse u Dunavskom Lloydu, nismo drugo ni očekivali.

Od Vas, kao direktora Dunavskog Lloyda očekujemo samo jedno- isplatu dugovanja prema svim radnicima (bivšim i sadašnjim). Nije posao sindikata da se bavi Vašim poslovnim odnosima i problemima, ali jest naš posao da se bavimo problemima naših članova kojima, ne njihovom krivnjom, stižu ovrhe i naplaćuju se kamate i kojima je egzistencija ugrožena uprkos tome što rade.

Vaše službe imaju sve podatke i znaju kako se isplaćuje plaća i ostali dodatci, tako da, ponavljam, ne želim trošiti ni Vaše niti naše vrijeme na nove sastanke.

S poštovanjem

Neven Melvan

SPH

 

Poštovani,


Još jednom Vas pozivam na sastanak da vam predočimo stvarnu situaciju u Dunavskom Lloydu Sisak.
Smatram da je između ostaloga vaša obveza komunicirati i sa upravom tvrtke prije nego što donosite zaključke o poslovanju iste, što uporno ponavljamo.
Nažalost ti podatci dolaze od osoba kojima je najmanje stalo do opstanka naše tvrtke!

Kako sam Vam i pojasnio, uprava tvrtke je napravila poslovni plan i osigurala sredstva za pokriće svih troškova zaposlenika kako smo i dogovorili.
Ponavljam da smo osigurali sredstva i zaradili novac koji još nismo naplatili, a obveza plaćanja prema nama nastala je još od početka veljače 2014 godine.

Žao mi je što nitko nije postavio pitanje kako i zašto je došlo do poteškoća u poslovanju tvrtke, nego za sve odmah optužio upravu tvrtke.
Nitko nije pitao koliki je trošak za tvrtku bio potonuće 3 barže u posljednjih 4 mjeseca, ali i za operativne postupke članova posade i višu silu je vjerovatno također kriva uprava društva.
Mislim da znate koliki je trošak izvlačenja potonulog objekta.

Još jednom ponavljam da iako vi mislite suprotno, uprava radi sve u svojoj mogućnosti da bi ispunili dogovor o isplati zaostalih plača do početka kolovoza.
Također, uprava društva dijeli istu sudbinu kao i ukrcano osoblje po pitanju neisplate plaća na čelu sa direktorom društva.

S poštovanjem,
Hrvoje Pavlak,oec.
General Manager
HRB Dunavski Lloyd Sisak d.o.o.

 

Poštovani,

Ton Vašeg dopisa me tjera na detaljni odgovor za kojeg sam smatrao da je nepotreban, ali sam izgleda, pogriješio.

Dakle:

Sindikat (u ovom slučaju SPH) ne donosi zaključke o poslovanju tvrtke (u ovom slučaju Dunavskog Lloyda). To nema nikakvog smisla jer je općepoznata uloga managmenta i vlasnika, a također i sindikata. Koliko nam je poznato Dunavski Lloyd je Društvo u privatnom vlasništvu i SPH si ne uzima za pravo miješati se u Vašu poslovnu politiku.

Cijenimo Vaš trud za opstankom Društva i naplatom potraživanja, ali dopustite, da nakon višegodišnjeg razumijevanja, pregovora i neispunjenih obećanja, radnici Dunavskog Lloyda više nemaju strpljenja, niti povjerenja u opstanak Društva. Nitko sretniji od radnika i Sindikata da nas e u vrlo skoro vrijeme demantira i da Dunavski Lloyd ponovno bude ponos Siska, Davora i Hrvatske, a iznad svega brodaraca.

Istina je da si nismo postagvljali pitanje kako i zašto je došlo do poteškoća u poslovanju tvrtke, a ako želite sugerirati da je krivica (ponovno!) na brodarcima onda Vas najlijepše molim da me poštedite.
Pokušavam zadržati pristojnost u ophođenju sa svakom Upravom, pa tako i Dunavskog Lloyda, a ovakve insinuacije vrijeđaju i tjeraju me na teže kvalifikacije koje se tako trudim izbjeći.

U pregovorima, razgovorima i dopisivanju sa Vama, čitavo se vrijeme pokušavam koncetrirati na bitno i ne trošiti Vaše i naše vrijeme na ono što nije uloga SPH nego managmenta.

1. Neisplata plaće je kazneno dijelo! Sigurni smo da Vam je to poznato.
2. Plaće u Dunavskom Lloydu kasne 6, a uskoro i 7 mjeseci!
3. Ne isplaćuju se niti dnevnice, putni troškovi, hranarina

Vaša paralela o sudbini direktora- vlasnika Društva- Uprave sa radnicima i brodarcima koji bez hrane, vode i goriva, bez plaće, sa ovrhama na vratu i obiteljima koje doslovno nemaju za hranu, me dovodi u situaciju da zaboravim na moj kućni odgoj. Molim Vas nemojte me više dovoditi u tu situaciju! Zadržimo profesionalni-pristojni odnos Uprava- Sindikat!

Hvala Vam unaprijed!

PS: Nadam se da je sada i Vama jasno da uistinu nema smisla sastajati se. Isplatite ljudima što ih po pravu i po Bogu pripada i sve smo probleme riješili!

Neven Melvan