12.05.2017 Aktivnosti SPH

Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske i Uprave Jadrolinije sastali su se kako bi pokušali dogovoriti pregovore oko Nacionalnog kolektivnog ugovora.

- Na sastanku u dosta tolerantnoj  atmosferi obrađene su planirane točke i što je najvažnije dogovoren je nastavak pregovora za NKU, te idući sastanak koji bi se trebao dogoditi 29. ili 30. svibnja 2017., uz obostranu želju da se pregovori završe što u kraćem vremenskom roku. Po završetku pregovora za NKU odmah bi se pristupilo i pregovaranju vezano za Kolektivni ugovor radnika na kopnu, istaknuo je predstavnik SPH u Jadroliniji Dragomir Mucić, te dodao da je predsjednik Uprave Jadrolinije gospodin Alan Klanac čvrsto obećao da se pregovori neće opstruirati kao što je do sada bio slučaj.

Na sastanku su bili i povjerenik SPH u Jadroliniji Mario Marić, pomoćnik glavnog tajnika za nacionalne poslove SPH Neven Melvan te glavni tajnik Predrag Brazzoduro, dok su u ime Jadrolinije, uz predsjednika Uprave, prisutni bili izvršni direktor za ljudske resurse Dalibor Čandrlić te Goran Frković iz pravne službe.