28.12.2012 Aktivnosti SPH

Na konferenciji za novinare koja je održana u Središnjem uredu SPH u Rijeci, gl. tajnik P. Brazzoduro je izrazio nadu da će za pomorce i brodarstvo 2013. godina biti bolja od ove godine, te da će  hrvatsko zakonodavstvo konačno biti prilagođeno pomorcima.

 Sindikat pomoraca Hrvatske je usmjerio svoj kurs prema pomlađivanju te se očekuje da će 2013. i 2014. godina biti godina mladih, perspektivnih i odgovornim u SPH. U 2013. godini će se zavšiti promjena zakona kako bi se poboljšao socijalni program koji je započeo 2008. godine uz nadu da će administracija napokon imati više razumijevanja i sluha za pomorce i pomorstvo. 

V. Svalina, pom. gl. tajnika SPH, se osvrnuo na probleme zapošljavanja mladih pomoraca/vježbenika koji u vremenima krize teško dolaze do prvog zaposlenja te je istaknuo da ne jenjava potražnja za hrvatskim časnicima. Istaknuo je da su hrvatskim pomorci postali traženi čak i kod grčkih brodara koji, unatoč krizi, imaju najveću i najmoderniju flotu.

- SPH u svim kontaktima s predstavnicima kompanija i prilikom pregovora za kolektivne ugovore, inzistira na ukrcaju vježbenika, istaknuo je V. Svalina