25.01.2013 Aktivnosti SPH

Kap. Denis Bonetta iz Rijeke dobio je na svečanosti koja je upriličena još šestog prosinca prošle godine priznanje kojom  japanska kompanija  MOL (Mitsui O.S.K. Line) daje počast časnicima palube i stroja na godišnjem sastanku za sigurne operacije (Annual General Meeting for safe Operations).

Četiri zapovjednika i tri upravitelja stroja dobili su priznanja od predsjednika MOL-a Koichija Mutoa. Dobitnike priznanja izabrao je MOL Safety Operations Headquarters među onima koje su preporučili manageri za ogroman doprinos sigurnosti operacija i plovidbe brodova u floti MOL-a, rukovođenje i  timski rad s pomorcima i manadžmentom kompanije te edukaciju i trening  mladih pomoraca.

- Sigurnost i zaštita okoliša su najvažnija pitanja u ovim ekonomski teškim trenucima. Mi smo ključni za ono što činimo. Moramo poštovati visoke standarde tako da naši klijenti znaju da stavljaju svoj teret u sigurne ruke. Lanac je čvrst koliko je čvrsta najslabija karika. Mi smo ti koji moramo tražiti, pronaći, identificirati i ojačati tu najslabiju kariku. Inače su svi naši naporu uzaludni, izjavio je na dodjeli priznanja kap. Bonetta (Azalea/Moltank Euro).

Cijela priča o dodjeli priznanja objavljena je 21. siječnja u MOL's In-house Magazine Open Sea.

Kap. Bonetta je 2010. godine  dobio Plavu vrpcu Vjesnika za spašavanje jedriličarke dok je zapovjedao tankerom San Fernando.