18.03.2014 Aktivnosti SPH

S obzirom da se približavaju izbori za članove u radničkom vijeću u Jadroliniji, danas vam predstavljamo naše kandidate za članove Radničkog vijeća u Jadroliniji. 

 • Na prvom mjestu, ujedno kao nositelj liste, nalazi se Damir Oparov, dugogodišnji pomorac, posljednjih godina zapovjednik na raznim brodovima-trajektima u društvu. Damir je samosvojan, pošten mlad čovjek, koji će sigurno svojim radom u Radničkom vijeću puno pridonijeti ka poboljšanju radnih statusa zaposlenika u svim segmentima, od uvjeta rada do povećanja plaća. Ujedno će svi u njemu imati pažljivog sugovornika, spremnog saslušati i pomoći. Kako se radi o pomorcu, koji je dugi niz godina odradio na brodovima međunarodnih linija, zatim je kao zapovjednik plovio na većini lokalnih linija jednostavno ga ne možemo svrstati pod niti jedno plovno područje zasebno. To je čovjek dio Jadrolinije i sigurno će svojim radom, te velikim znanjem, uz vlastiti altruizam, pomagati svim pomorcima i radnicima.  
 • Upravitelj stroja Ivan Jeličić, svojom energijom i voljom je uspio doći do zvanja i dužnosti koje sada obnaša, usprkos razno raznim problemima na koje je nailazio od strane administracije. Neupitan je njegov pošteni karakter, samokritičnost, kao i borbenost u pozitivnom smislu, koja se naročiti odražava kroz njegovu spremnost da uputi kritiku osobama koje mogu direktno utjecati na njegov status. Zaposlenici Jadrolinije mogu uvijek računati na njega.
 • O Nevenu Predovan,  vođi palube, nema potrebe puno pisati. Njegov dosadašnji sindikalni rad i rad u dosadašnjim sazivima RV je dovoljan da bismo znali kako se radi o iskusnom i pravom čovjeku, na odgovornom mjestu, spremnom sve učiniti za poboljšanje svih uvjeta rada i života na razini cijele Jadrolinije. Zato je i predložen da bude ponovo član RV.
 • Za našu kolegicu Milkicu Ilijašić, što napisati? Velika žena, velikoga srca. To pokazuje iz dana u dan radeći na poslovima socijalne radnice, pomažući našim kolegicama i kolegama, kojima je najpotrebnija pomoć. Vodi računa da nitko ne bude oštećen u svojim pravima. Uz rad u radničkom vijeću, s kombinacijom njenog profesionalnog odnosa, kao socijalna radnica, biti će pun pogodak za sve u RV i Jadroliniji.
 • Danijel Robotić, mladi časnik stroja, s odgovornim dužnostima na brodovima međunarodnih linija, svojim dosadašnjim sindikalnim radom je postao omiljen i cijenjeni kolega. Posjeduje volju, želju i znanje za rad u RV, te će njegov doprinos biti ogroman.
 • Dugogodišnji Zapovjednik Ivica Gobin je dosadašnjim radom uspješno odrađivao sve profesionalne i sindikalne poslove. Kroz rad u RV će djelovati na dobrobit nas zaposlenika.
 • Samozatajni Milorad Sjauš, šef UO, svojim znanjem uvelike će pomoći radu RV. Skromnost i neizmjerno poštenje, su, uz ogromno znanje, su njegove glavne odlike. Uvijek je spreman pomagati.
 • Mladi Denis Maraš će, radeći u RV, svima na jednostavan i lagani način objašnjavati probleme s kojima se susrećemo u Jadroliniji, posebno šalterskog rada, te učestvovati u njihovim rješavanjima.
 • Stipe Mrvica, osim problematike motora i strojeva, duboko poznaje i problematiku koja tišti sve  pomorce i radnike. Sa sindikalnim znanjem i njegovom velikom voljom sigurno će aktivnim radim u RV puno doprinijeti rješavanju tih problema.
 • Kormilar Milan Jović, iskusni pomorac, spreman svoje iskustvo i znanje iz stvarnog života podijeliti s kolegicama i kolegama radi postizanja optimalnog cilja rada RV.
 • Ivana Vlah, mlada kolegica i regionalna koordinatorica Sekcije mladih SPH u Šibeniku, šalterska radnica, će svojim optimizmom i velikim radom sigurno doprinijeti osnovnoj zadaći RV – brizi za sve radnike i pomorce u Jadroliniji.

 

Naglašavamo kako nam je bila namjera promovirati mlade i stručne osobe, koji će s dijelom iskusnih kolega-ica uspješno odraditi sve zadaće koje budu postavljene ispred njih u RV. Ujedno napominjemo da ni u kom slučaju rad u RV ne će biti izgovor za osobne probitke, bilo kroz povećanje plaće s ne pripadajućim koeficijentima ili razne dodatke.

 

Posebno na čemu će se bazirati rad naših predstavnika, koji budu izabrani u novi saziv Radničkog vijeća će biti:

-       Nastavak pregovora za izradu (izmjene) NKUHP,

-       Otpočinjanje pregovora za izradu KU – kopno,

-       Povećanje plaća i korekcija platnih razreda,

-       Obnova flote nabavkom konkurentnog broda za međunarodne linije

-       Obnova flote nabavkom brzih plovila – katamarana,

-       Aktiviranje i stalno održavanje duž obalne linije Rijeka – Dubrovnik

-       Zapošljavanje i permanentno održavanje međunarodnih linija

-       Daljnje izmjene UOR s određenog na neodređeno vrijeme, kako za pomorce tako i za radnike na kopnu, itd (ima još puno, puno toga za napraviti).  

 

Lijepi pozdrav svim našim članovima u podružnici, podsjećamo svih da su radni sastanci s članovima na rasporedu:

1. ZADAR – 19. 03. 2014. Dom Sindikata, 10:30 sati

2. RIJEKA – 20. 03. 2014. Jadrolinija, 11:00 sati

3. SPLIT – 25. 03. 2014. Jadrolinija, agencija, 10:30 sati

 

Izađite na izbore i dajte glas ZA svoju budućnost u Jadroliniji!