15.09.2017 Aktivnosti SPH

Neposredno pred odlazak bivše Uprave,  u Agencijama Jadrolinije u zadarskom području zaposlene su ugovorom o radu na neodređeno vrijeme djelatnice koje su prvi radni odnos u Jadroliniji zasnovale pred dvije godine. Time je oštećeno šest djelatnica koje u Jadroliniji na ugovor na određeno vrijeme rade već više od deset godina te je narušena prijašnja praksa gdje je kriterij za primanje djelatnica u radni odnos na neodređeno vrijeme bila dužina prethodnog rada na određeno vrijeme u Jadroliniji.

Potaknuti informacijama koje smo dobili od radnika, članova Sindikata pomoraca Hrvatske, zaposlenih u Jadroliniji i s obzirom na navedeno tražili smo od Uprave očitovanje o primitku djelatnica na neodređeno vrijeme u Agencijama Jadrolinije na zadarskom području. Zanima nas i kojim kriterijima za zapošljavanje na neodređeno vrijeme će se u budućnosti voditi nova Uprava Jadrolinije, obzirom na ono što je do sad bilo. Naravno, očekujemo transparentnost i fer odnos u rješavanju ovog, životno bitnog problema radnika Jadrolinije.

Sindikat pomoraca Hrvatske traži hitan sastanak oštećenih djelatnica i Uprave Jadrolinije kako bismo riješili ovu nepoštenu situaciju.