02.06.2017 Aktivnosti SPH

Sindikat pomoraca Hrvatske već dugo upozorava na niz nepravilnosti u radu Jadrolinije, među kojima je i kršenje prava zaposlenika, rad preko ugovora o radu na određeno vrijeme koji se produljuju desetljećima, zapošljavanje prema podobnosti… Nemojmo zaboraviti da je riječ o državnoj tvrtki! Najgore je što se sve to lomi na leđima onih koji vrijedno rade. Najnoviji slučaj ovakve prakse je A. B.

A.B. već 15 godina radi u Jadroliniji tako što «redovito» potpisuje ugovore o radu na određeno vrijeme. Najprije kao šalterski službenik na otoku Obonjan, zatim kao privezivač brodova u luci Šibenik i zadnjih nekoliko godina opet kao šalterski službenik u agenciji Jadrolinija, Šibenik. Nakon 15 godina, iako mu je obećan nastavak rada i već je pozvan da dođe kako bi mu se uzele mjere za uniformu jer je primljen u radni odnos, javljeno mu je da neće dobiti novi ugovor. Naime, komisija koja odlučuje o zapošljavanju, na njegovo već potvrđeno radno mjesto za sezonski rad u Jadroliniji 2017., naknadno je zaposlila drugu osobu (M. J.) i  to bez obrazloženja.

«Nakon 15 godina ostao sam bez svog radnog mjesta. Pitam u ime svih nas kojima se godinama produžuju ugovori, nekima i desetljećima: gdje je ono naše sutra, naša budućnost, naša životna perspektiva da nešto napravimo od svog života, osnujemo obitelj, da možemo hraniti svoju djecu, ostvariti mirovinu i zadnje godine ili dane života uživati u njoj, pitam se je li nekoga za to briga.»

«Kada zaposlenik na ugovor na određeno vrijeme u Jadroliniji napuni 3 godine radnog staža, ali manje 1 dan, kompanija ga šalje na Zavod za zapošljavanje, na zavodu provodi cca 2 i pol mjeseca, potom opet vraćanje na posao u komadu 3 godine manje 1 dan, naravno uz potpisivanje ugovora po 3 mjeseca, i tako u nedogled.» Tako je bilo i u slučaju A. B..

Iako smo postavili upite predsjedniku uprave Jadrolinije i svim odgovornim osobama  zašto je A. B. dobio «otkaz», odgovor još nismo dobili! Slučaj A. B. nije usamljen, isto se dogodilo i dugogodišnjim djelatnicama Jadrolinije S. P., H. G., kao i mnogim drugima koji su nakon desetak godina rada u Jadroliniji postali nepodobni.

Očito je da Jadrolinija, kompanija u 100% vlasništvu države, uspješno koristi rupu u zakonu kada je riječ o zapošljavanju radnika, dok novi djelatnici u menadžmentu bez problema dobivaju ugovore na neodređeno i visoke plaće, a postojeći i dokazani kadar se podcjenjuje i ne dopušta mu se normalno napredovanje u struci.