16.12.2014 Aktivnosti SPH

SPH podružnica u Jadroliniji pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za suradnicu Luciju Mijatović, kojoj slijedi presađivanje srce, zbog teške bolesti i potpuno oslabljenog srca.

 

Lucija je rođena 18. Kolovoza 1962. Godine.  Zaposlila se je u Jadroliniji i radila kao servirka na brodovima «Dubrovnik», «M. Polo» i «Zadar» posljednih osam godina.Na žalost, svi smo upoznati kako život može i zna biti okrutan, poigravajući se s ljudskim sudbinama, bacajući ih lijevo, desno...

Lucija se razbolila teško i nenadno s bolešću, koja se manifestirala oslabljenim srcem, koje se mora hitno transplatirati i dijabetisom. Uzrok bolesti je, po pretpostavkma doktora, salmonela, koju je dobila na mt «Dubrovnik», a preležana je teško na zaraznom odjelu bolnice u Splitu. Automatizmom je izgubila liječničku Svjedodžbu za obavljanje poslova na brodu, te su, nakon isteka UOR na određeno vrijeme, njoj vraćeni svi dokumenti i radna knjižica. Jednostavno, izbačena na ulicu. 

U posljednih mjesec dana srce se je zaustavljalo tri puta i jedva je spašena. Upravo sada se nalazi na bolničkom lječenju u Rijeci, gdje joj je privremeno ugrađen pacemaker i defilbrator, kako bi uspjela preživjeti do planirane transplatacije srca. Termin odlaska u Zagreb, na KBC «Rebro» je 16. Siječanj 2015. godine i tamo će uz potrebne pretrage čekati srce, za početak novoga života.  

Nije potrebno pisati kako je bolest skupa, njena budućnost neizvjesna bez sredstava, kojih nema. Samo saznanje o visini troškova vezanim za bolest i ostalo ponukalo nas je da organiziramo ovu akciju, znajuči da je i ona uvijek nesebično pomagala, a sigurni smo da će i u budućnosti pomagati svima kojima pomoć bude potrebna. 

STOGA VAS POZIVAMO DA, U OVE PREDBLAGDANSKE I BLAGDANSKE DANE, SVOJIM DOBROVOLJNIM PRILOGOM, U SKLADU S MOGUĆNOSTIMA POMOGNEMO NAŠOJ KOLEGICI LUCIJI MIJATOVIĆ

Napominjemo da je svaka kuna, poklonjena iz srca, nemjerljivo velika! Zamolili bismo vas, sve dobre I velikoga srca ljude Jadrolinije, da dobrovoljne priloge sa brodova, iz agencija i radiona uplatite direktno na račun gospođe Lucije Mijatović , ERSTE BANKA, broj:  HR7724020063202092220, poziv na broj  DATUM SLANJA (npr. 15122014) sa svrhom "Pomoć za LUCIJU MIJATOVIĆ, OIB 44346669603", putem pošte, banki ili FINE u gradovima i lukama gdje se prikupi pomoć, s molbom da se skenirana uplatnica pošalje na e mail: dmucic@sph.hr.

Unaprijed se iskreno zahvaljujemo svima koji budu sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se vašoj solidarnosti, kao i uspjehu predstojeće operacije, te njenom potpunom oporavku.
Unaprijed se zahvaljujemo i srdačni pozdrav svim pomorcima i radnicima Društva Jadrolinija.-

Pročitajte dopis u cjelosti OVDJE.