04.04.2014 Aktivnosti SPH

Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske su danas uz desetke tisuća prosvjednika u Briselu, u organizaciji Europske konfederacije sindikata (ETUC), dali svoj glas protiv mjera štednje koje u Europskoj Uniji od početka svjetske gospodarske krize odmažu povratku starog kontinenta na pravi put. Politika europskih dužnosnika ne funkcionira, vrijeme je za zaokret i ulaganje u nova radna mjesta. 

Na prosvjede je krenulo 11 članova SPH, od kojih je 4 profesionalca, zaposlenika SPH. Pridružili smo se prosvjedima u znak solidarnosti svim nezaposlenim, potplaćenim i nezadovoljnim radnicima u Europi, kojih je već na domaćem tlu većina. Demonstracije su ovoga puta popraćene i fizičkim negodovanjem sudionika; osim klasičnog mirnog mimohoda i zviždanja tisuća ljudi, ovogoišnji prosvjed je prošao uz nekoliko incidenata, na što su predstavnici policije upotrijebili vodene topove i suzavac.

 
Jasno je da se također i hrvatski političari i Vlada drže europske politike mjera štednje, stoga se nadamo jednoj ovakvoj akciji i na hrvatskom tlu u skoroj budućnosti.