06.04.2018 Aktivnosti SPH

Predstavnici talijanskog sindikata FIT CISL International na čelu s predsjednikom Remom Di Fiorem bili su u radnom posjetu Sindikatu pomoraca Hrvatske.
Na sastanku se razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji dvaju sindikata unutar Jadrana kao i o budućem zajedničkom radu i suradnji istih.
Raspravljalo se o temama kao što su suradnja i rad s talijanskim i hrvatskim predstavnicima Port State Control-a (odnosno inspekcijskog nadzora stranih brodova u hrvatskim i talijanskim lukama - PSC), zatim o tekućim slučajevima hrvatskih pomoraca koji plove na brodovima koji su pokriveni FIT CISL kolektivnim ugovorom i koji viju talijansku zastavu te predstojećem ITF kongresu i novom IBF ugovoru.

Također se detaljno raspravio i zajednički prijedlog sindikata na području Mediterana s ciljem poboljšanja niskih standarda brodova te posebno životnih uvjeta pomoraca unutar Mediterana.
Talijanski kolege i SPH vrlo su zadovoljni suradnjom te se u budućnosti planira dalje razvijati suradnja i nastaviti rad na nizu zajedničkih projekata.