24.05.2022 Aktivnosti SPH

Kongres Europske federacije transportnih radnika danas počinje s radom i trajat će do petka, 27. svibnja. Dan uoči Kongresa održana su dva događanja s naglaskom na borbu za prava radnika i poticanje na jednakost i uključivost.

Kao sindikati, mi smo predstavnici demokracije i branitelji ljudskih prava, naš je pokret raznolik i uključiv. Moramo voditi primjerom: sada je važnije nego ikad pokazati jedinstvo. Naša različitost je ono što nas povezuje – i nikada nećemo popustiti pred napadima na radnička, građanska i ljudska prava!

Vizija ETF-a je pošten transport i usmjeravanje radnika tamo gdje su zajamčena ljudska, radnička i sindikalna prava. Ova vizija uključuje sve i aktivno podržava mlade i žene u prijevozu, migrante, transportne radnike svih rasa i etničkih manjina, LGBTQI+ transportne radnike i transportne radnike s invaliditetom, kako na tržištu rada tako i u društvu.

Na Kongresu ETF-a bit će donesene ključne odluke o budućem programu rada ETF-a, koji uključuje veći fokus na građanska prava, poručuju iz ETF-a. 

Sudionici kongresa, među koja su i predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske, jučer su se okupili ispred parlamenta u Mađarskoj kako bi dali podršku radnicima Wizz Aira-a i poručili kompaniji da se počne brinuti za svoje radnike.