16.05.2013 Aktivnosti SPH

U utorak je održana 13. po redu sjednica radničkog vijeća Jadrolinije na kojoj ej bio nazočan koordinator Podružnice SPH u Jadroliniji, kap. Dragomir Mucić te je pripremio kratak osvrt za članove SPH:

Dana 14. svibnja 2013. godine u Rijeci je održana 13. sjednica radničkog vijeća u društvu Jadrolinija, koja je više puta bila odgađana, jer se je čekao izbor nove Uprave.

U uvodnom dijelu sjednice donesen je zaključak da se održaju skupovi pomoraca i radnika po plovnim područjima i to kako slijedi:
- L. Rijeka, 03. 06. 2013.
- L. Split, 04. 06. 2013.
- L. Zadar, 05. 06. 2013.
Točna vremena početka i mjesta održavanja skupova biti će naknadno određena.

Sjednici je od samoga početka bio prisutan gosp. Alen Klanac, novi Predsjednik uprave Jadrolinije, s kojim je, nakon upoznavanja, vođen konstruktivan razgovor o cjelokupnoj situaciji u Jadroliniji, kao i problemima s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.
Gosp. Alen Klanac je naglasio kako će njegova zadaća biti očuvati jedinstvenu i jaku Jadroliniju u svim segmentima, istaknuvši da su pomorci i radnici najveći kapital društva, te da samo zadovoljan pomorac (radnik) i zadovoljan i sigurni putnik garantiraju novčani prihod za opstojnost Jadrolinije. Na kraju je zamolio da mu, zbog opsežnosti tema, mada je ispisao tri stranice rokovnika, dostavimo u pisanom obliku sve što je potrebno rješavati u narednom vremenskom periodu.

Kako je, kroz razgovor s Predsjednikom Uprave, obrađen skoro cijeli dnevni red, za kraj je ostalo samo da se razmotre pojedini zahtjevi, koji su se odnosili na mogući „mobing“ činjen od strane pretpostavljenih nad podčinjenim radnicima (pomorcima).      

Pozdravljam vas uz slogan "zajedno smo jači", 100% sigurno!      

Koordinator Povjereništva
Podružnice SPH – Jadrolinija
Dragomir Mucić v.r.