12.10.2015 Arhiva

Inspektori iz cijelog svijeta sastali su se u Panami, zemlji zastave pogodnosti ( flag of convenience) koja, mora se i to priznati, popravlja svoj odnos prema pomorcima iz dana u dan. Jasno da još ima puno, bolje rečeno previše loših rješenja koja su dala priliku nekolicini inspektora da se potuže direktno predstavniku administracije koji je došao pozdraviti sastanak.

Nakon rječi sobrodošlice predstavljeni su mladi ili novi inspektori pridošli u posljednje tri godine, a minutom šutnje odana je počast i zahvala preminulim članovima inspektorata. Nakon kratke pauze nastavljen je rad upoznavanjem sa novostima u IMO-u i važnosti uloge ITF Inspektorata u mijenjanju međunarodnih instrumenata.

Mike Marphy, predsjedavajući Pomorskog odbora za sigurnost ITFa naglasio je potrebu za angažiranjem inspektora kako bi se argumentirano nastupalo u IMO tražeći poboljšanja za pomorce na brodovima u cijelom svijetu.

Sindikat pomoraca Hrvatske predstavljaju Predrag Brazzoduro, glavni tajnik SPH, te ITF inspektori Milko Kronja, Mario Šarac i Romano Perić.